Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Αλβανοί έφτασαν από τα ελληνοαλβανικά σύνορα ως τη Θεσπρωτία πεζοί με 90 κιλά χασίς!

Από κακοτράχαλα μονοπάτια στα ελληνοαλβανικά σύνορα πέρασαν στο ελληνικό έδαφος τέσσερις Αλβανοί, κουβαλώντας ταξιδιωτικά σακίδια γεμάτα χασίς. Τρεις από αυτούς συνελήφθησαν, ενώ ο τέταρτος γλίτωσε.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και της Ο.Π.Κ.Ε. είχαν πληροφορηθεί ότι θα γινόταν απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών μέσω της δασικής περιοχής της Δριμίτσας στη Θεσπρωτία και έστησαν ενέδρα περιμένοντας να εμφανιστούν οι μεταφορείς. Όταν είδαν τους Αλβανούς με τους σάκους στις πλάτες, προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν αλλά ο ένας έκανε μεταβολή και διέφυγε τρέχοντας με κατεύθυνση προς την πατρίδα του.

Οι άλλοι τρεις ηλικίας 30, 37 και 21 χρόνων δεν κατάφεραν να ξεφύγουν, συνελήφθησαν και στους ταξιδιωτικούς σάκους τους βρέθηκαν συνολικά(95 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 90 κιλών και 96 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας με κατηγορίες για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ σε βάρος του 30χρονου προέκυψε ότι εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα.