Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Πακιστανοί απήγαγαν 50 αλλοδαπούς στην Θεσσαλονίκη και ζητούσαν λύτρα


Πακιστανοί απήγαγαν 50 αλλοδαπούς στην Θεσσαλονίκη και ζητούσαν λύτραΆλλη μια… επίδειξη του «εθνικού σπορ» των πακιστανών (όπως τουλάχιστον χαρακτήριζε τις απαγωγές μεταξύ τους ο Βύρωνας Πολύδωρας) είχαμε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, πενήντα αλλοδαπούς κρατούσαν παράνομα δύο πακιστανοί 29 και 30 ετών, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή της Νέας Απολλωνίας Θεσσαλονίκης. 

Οι αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν και Μπαγκλαντές, ανάμεσά τους και πέντε ανήλικοι, κρατούνταν παράνομα μέχρι οι συγγενείς τους να παραδώσουν χρήματα στους δράστες, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί αρχικά κατέβαλαν μέσω των συγγενών τους χρηματικά ποσά για την παράνομη μεταφορά τους από την Τουρκία στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια όμως, κρατούνταν χωρίς την θέλησή τους, προκειμένου οι οικείοι τους να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα, τα οποία θα παρέδιδαν στο κύκλωμα για την απελευθέρωσή τους.

Οι δύο άντρες, που συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Σε βάρος τους αλλά και συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, συμμορίας, της εκβίασης, αρπαγής, μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και της παροχής καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη.

Άλλη μια είδηση για την οποία οι κατ’ επάγγελμα και κατά μονομερή επιλογή «αντιρατσιστές» και λοιποί «δικαιωματάκηδες» θα σιωπήσουν χαρακτηριστικά, γιατί το προφίλ των δραστών δεν συνάδει με τις φτηνές και φαιδρές ιδεοληψίες τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ