Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Διπλασιάστηκαν οι παράνομοι αλλοδαποί στη Θεσσαλονίκη - Πάνω από 1.000 καταγράφηκαν τον Απρίλιο

Διπλασιασμό στον αριθμό των παράνομων αλλοδαπών κατέγραψε η πόλη της Θεσσαλονίκης για το μήνα Απρίλιο σε σχέση με το Μάρτιο βάσει στατιστικών στοιχείων, που γνωστοποίησε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία και τα οποία επιβεβαιώνουν τη μεγάλη αύξηση ροών από την περιοχή του Έβρου.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 1.248 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ συνελήφθησαν 16 διακινητές, όταν τον Μάρτιο είχαν βρεθεί 664 πρόσφυγες και είχαν συλληφθεί 23 διακινητές.

Πρόκειται ουσιαστικά για πρόσφυγες και μετανάστες που δεν είχαν εντοπιστεί στον Έβρο και στους άλλους νομούς της Θράκης, μετά την είσοδό τους στην Ελλάδα, αλλά έφτασαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη είτε μόνοι τους με λεωφορεία της γραμμής, είτε πληρώνοντας διακινητές που τους εγκατέλειψαν στην πόλη...!!!!

Οι περισσότεροι απ’ αυτούς μόνοι τους εμφανίστηκαν στα αστυνομικά τμήματα προκειμένου να… συλληφθούν και να πάρουν στα χέρια τους έγγραφα που τους επιτρέπει την παραμονή τους για ένα μικρό χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, ανάλογα με την εθνικότητα και την κατάστασή του. Ήταν αυτοί που συγκεντρώνονταν έξω από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.