Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Οι 8.200 «πρόσφυγες» που αποβιβάστηκαν στα Ελληνικά νησιά τον Απρίλιο δεν έχουν καμία σχέση με την Συρία!


Οι αριθμοί είναι πραγματικά εντυπωσιακοί και δείχνουν το μέγεθος των λαθρομεταναστευτικών ροών, ιδίως τους τελευταίους μήνες.

Την Πέμπτη στην Λέσβο έφθασαν ακόμη 110 λαθρομετανάστες, με αποτέλεσμα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια (ΚΥΤ ή hotspot) να βρίσκονται, πλέον, σχεδόν 7.000 άνθρωποι, ενώ η δομή χωράει 3.000 με δυσκολία. Οι αφίξεις στα Ελληνικά νησιά, έπειτα από μια μικρή κάμψη στις αρχές Απριλίου, είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα το πρόβλημα του υπερπληθυσμού να μην μπορεί να επιλυθεί ούτε με τις μεταφορές στην ενδοχώρα, οι οποίες συνεχίζονται.

Από τις αρχές Μαΐου μέσα σε μόλις τρεις ημέρες 528 λαθρομετανάστες έφθασαν στα Ελληνικά νησιά. Τον προηγούμενο μήνα, τον Απρίλιο, συνολικά στα νησιά Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και Λέρο ήρθαν 8.339 λαθρομετανάστες από την Τουρκία, εκ των οποίων οι 4.636 στην Λέσβο.

Όσο για το ότι χρησιμοποιούμε την έκφραση «λαθρομετανάστες» και όχι την πολιτικά ορθή «πρόσφυγες», αυτό επεξηγείται από το παρακάτω απόσπασμα της «Καθημερινής», στην οποία διαβάζουμε ότι «Η πλειονότητα των μεταναστών κατάγεται από το Πακιστάν (3.105), το Ιράκ (1.980), το Αφγανιστάν (1.096), τη Γεωργία (1.044) και την Αλγερία (986)»Αυτό, λοιπόν, το οποίο διαπιστώνουμε είναι ότι από τους 8.339 που ήρθαν παράνομα στην Χώρα μας οι 8.206 δεν έχουν καμία σχέση με την Συρία.

Δεν γνωρίζουμε πόσοι από τους εναπομείναντες 106 κατάγονται από την Συρία, είναι όμως ολοφάνερο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των όσων έρχονται παράνομα στην Χώρα μας δεν είναι πρόσφυγες (χωρίς εισαγωγικά).
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ