Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 19χρονου Θωμά στο Μαρούσι απο Αλβανούς λαθρομετανάστες : Πήγαν με σκοπό να σκοτώσουν για 150 ευρώ

Για 150 ευρώ δολοφόνησαν με μαχαίρι τον 19χρονο Θωμά στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι.
Αυτή ήταν η οικονομική διαφορά του θύματος με τους τρεις Αλβανούς που ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια για το έγκλημα.

Το περιστατικό είχε γίνει στις 24 Μαρτίου 2018 όταν άγνωστα τότε άτομα μαχαίρωσαν θανάσιμα τον 19χρονο ενώ διασκέδαζε με την παρέα του και την κοπέλα του στην πλατεία Ηρώων.

Οι δράστες είναι τρία άτομα αλβανικής καταγωγής, τα οποία μετά το έγκλημα διέφυγαν στην πατρίδα τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ενώ έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο καυγάς ανάμεσα στους δράστες και την παρέα του Θωμά τα ξημερώματα της 18ης Μαρτίου έγινε με αφορμή διαφορές που είχαν να κάνουν με αγοραπωλησία μικρής ποσότητας ναρκωτικών. Ο 19χρονος είχε παραγγείλει ναρκωτικά αξίας 150 ευρώ από τους δράστες, οι οποίοι παρότι είχαν παραλάβει τα χρήματα δεν παρέδιδαν τις ουσίες. Αυτή ήταν η αιτία του καυγά που κατέληξε σε τραγωδία.

Οι τρεις Αλβανοί είχαν επικοινωνήσει πριν φτάσουν στο σημείο του εγκλήματος με φίλου του Θωμά, με τον οποίο είχαν τσακωθεί τηλεφωνικά για το ίδιο θέμα. Στο Μαρούσι φαίνεται ότι πήγαν με σκοπό να σκοτώσουν.

Η Αστυνομία κατηγορήθηκε από το δικηγόρο της οικογένειας του 19χρονου για ολιγωρία. Οι αιτιάσεις σχετίζονταν με το γεγονός ότι οι τρεις δράστες κατάφεραν να διαφύγουν στην Αλβανία με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν μεν αλλά να μη συλληφθούν.

Οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 24 και 33 ετών, φέρονται να έφυγαν την ημέρα του εγκλήματος (18 Μαρτίου 2018) από το Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς τους. Ο τρίτος, ηλικίας 23 ετών, ο οποίος είναι το άτομο που μαχαίρωσε θανάσιμα το Θωμά, φέρεται να έφυγε από την Ελλάδα παράνομα από «τρύπα» της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Ο 23χρονος δεν μπορούσε να ταξιδέψει, όπως οι δύο συνεργοί του, για την Αλβανία με τα στοιχεία του, διότι σε βάρος του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι λόγω παλιότερης καταδίκης για συνέργεια σε ληστεία.

Έτσι, σε περίπτωση που έδινε τα πραγματικά του στοιχεία θα έπεφτε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας διευκρινίζουν ότι οι τρεις δράστες πρώτα εγκατέλειψαν την Ελλάδα και μετά ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία. Έτσι, οι Αρχές δεν πρόλαβαν να διαβιβάσουν τα στοιχεία τους στις Αρχές της μεθορίου. Για την ταυτοποίηση των δραστών υπήρξε επικοινωνία της ΕΛ.ΑΣ. και με την Ιντερπόλ της Αλβανίας.