Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση υπόθεσης από την ΕΛΑΣ με πυροβολισμούς και μαχαιρώματα μεταξύ Αλβανών

Ακόμη μια από τις εκατοντάδες υποθέσεις με πυροβολισμούς και μαχαιρώματα από αλβανούς λαθρομετανάστες εξιχνίασε η ΕΛΑΣ.

Το αιματηρό επεισόδιο  έγινε το Νοέμβριο του 2016 στην περιοχή της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη, κατά το οποίο τραυματίστηκαν από πυροβόλο όπλο και μαχαίρι τρεις αλβανοί.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν πέντε συμπατριώτες τους, επίσης «οικονομικοί μετανάστες» ηλικίας 24 έως 27 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κατά συρροή και κατά συναυτουργία, απλή συνέργεια στην προηγούμενη πράξη, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ένας εκ των φερόμενων ως δραστών είναι έγκλειστος σε φυλακές, όπου εκτίει ποινή 13ετούς κάθειρξης για παρόμοιο συμβάν, ενώ ένας δεύτερος συνελήφθη ήδη σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή. Οι υπόλοιποι τρεις παραμένουν ασύλληπτοι και πιθανότατα έχουν διαφύγει στην Αλβανία.

Η έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, επιβεβαίωσε τις αρχικές υποψίες ότι τα αίτια του αιματηρού επεισοδίου αποδίδονται σε "ξεκαθάρισμα λογαριασμών", (οι οποίοι άγνωστο εάν "ξεκαθαρίστηκαν" τελικά ή όχι) εμπορίας ναρκωτικών από λαθρομετανάστες , που δρούσαν στην πλατεία Ροτόντας και πέριξ αυτής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, δύο από τα θύματα δέχθηκαν τα πυρά των κατηγορουμένων και υπέστησαν τραύματα, αντιστοίχως, στη μασχάλη και την κνήμη, ενώ ο τρίτος τραυματίστηκε απο μαχαίρι στους γλουτούς. Οι τραυματίες είχαν διακομιστεί σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκαν.