Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Θήβα: Συνέλαβαν Πακιστανό που είχε ρημάξει τη Δ.Ε.Η. και τον άφησαν ελεύθερο! Αυτη είναι η "δικαιοσύνη" τους..

Ένα τέταρτο του... τόνου ζύγιζαν τα καλώδια χαλκού που ξήλωσε από δύο μετασχηματιστές αρδευτικών γεωτρήσεων της Δ.Ε.Η. σε αγροτική περιοχή στο Άρμα Βοιωτίας ένας 30χρονος Πακιστανός, ο οποίος προκάλεσε στην Επιχείρηση ζημιά που φτάνει τα 20.000 ευρώ! Παρ' όλα αυτά, αφέθηκε... ελεύθερος!
 
Ήταν 29 Ιουνίου όταν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Θηβών εντόπισαν τυχαία τον αλλοδαπό να κινείται σε δασική περιοχή στα Σκούρτα Βοιωτίας με το ιδιόκτητο Ι.Χ. αυτοκίνητό του και, όταν του έκαναν σήμα να σταματήσει για να τον ελέγξουν, διαπίστωσαν ότι ήταν φορτωμένο με καλώδια χαλκού βάρους 240 κιλών. Ο Πακιστανός δεν μπόρεσε να εξηγήσει πώς βρέθηκαν στην κατοχή του κι έτσι προσήχθη στην Ασφάλεια για περαιτέρω ανάκριση.
 
Όμως, κράτησε το στόμα του κλειστό και, αφού δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι τα καλώδια ήταν κλεμμένα, αφέθηκε ελεύθερος! Πέρασαν σχεδόν τέσσερις μήνες ώσπου να ανακαλύψει  η Δ.Ε.Η. ότι είχαν λεηλατηθεί οι μετασχηματιστές και να έρθει σε επαφή με την Ασφάλεια Θηβών!
 
Νόμιμος εκπρόσωπος της αναγνώρισε τα καλώδια ως αυτά που είχαν κλαπεί από τους μετασχηματιστές των γεωτρήσεων κι έτσι σε βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. 
 
Με την καθυστέρηση, όμως, απέφυγε τη σύλληψη...!