Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Δωδεκάνησα: Μαζική εισροή Σύρων λαθρομεταναστών – Συνελήφθη ένας διακινητής

Ένας διακινητής και τρεις παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας (27/10/2014) στην Κω από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, πλήρωμα πλωτού περιπολικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα της Κω ένα ξύλινο σκάφος με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο παρουσίαζε εισροή υδάτων.

Οι τρείς αλλοδαποί και ο 36χρονος διακινητής τους, αφού επιβιβάστηκαν στο περιπολικό μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω, όπου συνελήφθησαν, ενώ το ξύλινο σκάφος βυθίστηκε.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Στο μεταξύ ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, προσέφυγαν δύο Σύροι αδελφοί, ηλικίας 19 και 22 ετών, που κρίθηκαν μαζί με έναν 44χρονο ομοεθνή τους καπετάνιο προσωρινά κρατούμενοι σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών.


- Στις 26 και 27 Οκτωβρίου 2014 συνελήφθησαν στην Ιαλυσό Ρόδου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού 15 Σύροι (12 άνδρες και 3 γυναίκες) και στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου 8 ομοεθνείς τους (6 άνδρες και 2 γυναίκες που συνόδευαν 1 παιδί) για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια.

-Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου 2014 συνελήφθησαν στη Μεγίστη από αστυνομικούς του Α. Τ. Μεγίστης 8 Σύροι (6 άνδρες και 2 γυναίκες).

-Το πρωί της 25ης Οκτωβρίου συνελήφθη στην πόλη της Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω ένας 27χρονος Αλβανός, γιατί είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Την ίδια μέρα και την επομένη συνελήφθησαν στη Λέρο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου 12 Σύροι.