Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Χειροπέδες σε 27χρονο Αλβανό που πούλαγε προστασία & παρίστανε τον αστυνομικό!

Συνελήφθη στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 27χρονος Αλβανός για εκβίαση με το πρόσχημα της παροχής προστασίας και αντίσταση. 

Αναζητούνται ακόμα τέσσερις (4) συνεργοί του, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 27 ετών και άλλα δύο (2) άγνωστα άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης με το πρόσχημα προστασίας σε κατάστημα, αντίσταση, απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί χρήσης από τρίτους τίτλων, εμβλημάτων και μέσων ασφαλείας και περί διενέργειας εράνων και λαχειοφόρων ή φιλανθρωπικών αγορών.

Ειδικότερα, ο 27χρονος μετέβη στις 8-10-2014 σε κατάστημα ημεδαπού στην Αθήνα και απαίτησε από τον ιδιοκτήτη το ποσό των 300 ευρώ μηνιαίως για παροχή προστασίας.

Στις 13-10-2014 συνελήφθη σε προκαθορισμένο ραντεβού που είχε με τον εν λόγω ιδιοκτήτη, αφού παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ σε προσημειωμένο χαρτονόμισμα. Κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε και επιτέθηκε στους αστυνομικούς για να κατορθώσει να διαφύγει.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συνεργοί του συλληφθέντα είχαν εξαπατήσει κατ’ εξακολούθηση τον ανωτέρω ιδιοκτήτη του καταστήματος. Συγκεκριμένα, είχαν συστηθεί σαν αστυνομικοί και του είχαν πουλήσει πλαστά εισιτήρια για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που υποτίθεται διοργάνωναν σύνδεσμοι αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, αποσπώντας του συνολικά 1.700 ευρώ.

Ο 27χρονος συλληφθείς, έχει εκτίσει στο παρελθόν ποινή φυλάκισης για ληστείες, ενώ ο 23χρονος και ο 27χρονος έχουν κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για απάτες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.