Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ρουμάνος έδωσε δάνειο σε ομοεθνή του με πλαστά χαρτονομίσματα

Το ποσό των 600 ευρώ σε 50εύρα τα οποία όμως ήταν πλαστά, δάνεισε πριν από τέσσερα χρόνια 36χρονος Ρουμάνος σε 46χρονη ομοεθνή του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και αύριο θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.
 
Για τον αλλοδαπό όλα ξεκίνησαν στις 17 Απριλίου 2010 το βράδυ όταν η 46χρονη Ρουμάνα στη Κω ζήτησε από τον 36χρονο ομοεθνή της να της δανείσει κάποια χρήματα.
 
Πράγματι ο 36χρονος της έδωσε 600 ευρώ σε 12 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Η 46χρονη πήρε τα χρήματα, αφού προηγουμένως ευχαρίστησε τον συμπατριώτη της, και την επόμενη μέρα έδωσε ένα από τα πενηντάευρα σε οδηγό ταξί προκειμένου να τον πληρώσει για τη διαδρομή που την είχε πάει. Τότε διαπιστώθηκε πως τα χρήματα ήταν πλαστά και αμέσως η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Κω.
 
Αστυνομικοί σε έρευνα που έκαναν κατάφεραν να εντοπίσουν τον 36χρονο Ρουμάνο, ο οποίος κατά τη σύλληψη του παρέδωσε στους αστυνομικού άλλα 9 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία είχαν τον ίδιο αριθμό.
 
Όπως διαπιστώθηκε από τη προανάκριση η … παραχάραξη γινόταν μέσω ενός εκτυπωτή ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος επίσης κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς. Πάντως τα χαρτονομίσματα φαίνονταν ότι ήταν πλαστά, καθώς επρόκειτο για απλή φωτοτυπία γνησίου χαρτονομίσματος και όλα έφεραν τον ίδιο αριθμό.
 
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστή, ο εκτυπωτής και τα χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν, ενώ ο 36χρονος συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραχάραξη νομίσματος κατ’ εξακολούθηση, κατηγορία με την οποία και παραπέμφθηκε ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου.