Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Κορινθία: "Χειροπέδες" σε τέσσερις που είχαν ρημάξει την Κορινθία

Τέσσερις Ρομά που συνελήφθησαν στα Εξαμίλια Κορινθίας, είναι οι δράστες τριών ληστειών και μιας κλοπής, που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, κλοπής και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις Ρομά συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας της ασφάλειας Κορίνθου, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν τρεις ληστείες και μία κλοπή στην παραλία Κεχριών, στο Καλαμάκι, στο Πανόραμα και στα Εξαμίλια Κορινθίας, όπου αφαίρεσαν χρήματα, διάφορα προσωπικά αντικείμενα, διάφορα έγγραφα, δύο κυνηγετικά όπλα, μία μοτοσικλέτα, ηλεκτρικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και κόσμημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Κορίνθου.

Επιπρόσθετα, από το αστυνομικό τμήμα Κιάτου, εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια στο Κιάτο και για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 23χρονου για κλοπή.
Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ο 23χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 24 Οκτωβρίου 2013 έως 10 Δεκεμβρίου 2013, διέπραξε στο Κιάτο, οκτώ διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια, παίρνοντας χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και ένα κυνηγετικό όπλο, που η αξία τους συνολικά ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ