Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Νέα στοιχεία εις βάρος του 65χρονου Γερμανού πράκτορα στην Κω-Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος!

Νέα διάσταση παίρνει η υπόθεση του 65χρονου Γερμανού που κατηγορείται για κατασκοπεία και συνελήφθη στο νησί της Κω.



Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 65χρονου αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και χθες το μεσημέρι παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο δικαστήριο, με συνήγορο υπεράσπισης τον κ. Μιχάλη Κώστογλου.

Ωστόσο προτού ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία νέα στοιχεία προσκομίστηκαν στο δικαστήριο τα οποία και ανέτρεψαν την όλη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό που έχουν στη διάθεση τους οι διωκτικές αρχές της Κω είναι επιβαρυντικό για τον 65χρονο ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι θα έρθει αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες για κατασκοπία, σε βαθμό κακουργήματος.

Έτσι η δίκη δεν έγινε ποτέ, ενώ ο 65χρονος αφέθηκε ελεύθερος καθώς σε βάρος του θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για να παραπεμφθεί η υπόθεση στην ανάκριση.

Η σύλληψη του 65χρονου έγινε στις 15 Οκτωβρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, και με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του για κατασκοπία παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, ο κατηγορούμενος το πρωί της Τετάρτης προσέγγισε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στρατιωτικό φυλάκιο στο νησί της Κω και το φωτογράφιζε εξωτερικά.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω και απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας εντόπισαν τον 65χρονο και το αυτοκίνητο του.

Από έρευνα που έγινε στο όχημα του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ζευγάρι κιάλια και διόπτρα
• τρεις κάρτες μνήμης φωτογραφικής μηχανής
Ακολούθησε έρευνα και στην κατοικία του, όπου παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• δυο ατζέντες και άλλα έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις,
• τουριστικός χάρτης της πόλης της Κω µε χειρόγραφες σημειώσεις,
• εξωτερικός σκληρός δίσκος,
• δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet,
• πέντε USB Sticks,
• δύο κασέτες βιντεοκάμερας,
• κινητό τηλέφωνο.

Στις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι του, υπήρχαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτιρίων της νήσου Κω.
Σημειώνεται-από την “Ροδιακή”- ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός διαμένει στην Κω τα τελευταία δυο χρόνια.