Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Κατά συρροή δολοφόνος ο ύποπτος Αλβανός για το έγκλημα στη Νάξο

Σε αναζήτηση ενός κατά συρροή δολοφόνου εξελίσσεται η έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό του 30χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής που εμφανίζεται ως οικοδόμος και θεωρείται πλέον ως βασικός ύποπτος για τη πρόσφατη στυγερή δολοφονία της 59χρονης ζωγράφου στη Νάξο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες,  το ίδιο μυστηριώδες πρόσωπο που ζούσε εδώ και αρκετούς μήνες στο νησί και όπως όλα δείχνουν κυκλοφορούσε με ψεύτικα στοιχεία ταυτότητα, έχει μπει για τα  καλά στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών καθώς, φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλες δύο δολοφονίες ηλικιωμένων στην Πελοπόννησο. Δύο δολοφονίες με κίνητρο τη ληστεία. ..!
 
Η στυγερή δολοφονία της  59χρονης ζωγράφου, Κατερίνας Ζαζάνη, που έγινε στη Νάξο, αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.  
 
Η άτυχη γυναίκα, ιδιαίτερα γνωστή στον καλλιτεχνικό κόσμο  των Κυκλάδων για τις εικαστικές της δημιουργίες,  βρέθηκε  από έναν συγγενή της, δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της, μια απομονωμένη νησιώτικη βίλα, που βρίσκεται  έξω από τον οικισμό Γαλανάδο της Νάξου. 
 
Η ζωγράφος ήταν πεσμένη στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας. Ο  δράστης την είχε δέσει πισθάγκωνα με σχοινί και της είχε σφίξει στο λαιμό μια υφασμάτινη πετσέτα. 
 
Κίνητρο της δολοφονίας σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν η ληστεία καθώς κάποια από τα δωμάτια του σπιτιού ήταν εμφανώς ψαγμένα και το θύμα είχε οικονομική επιφάνεια. Η κατάθεση του γιου της άτυχης ζωγράφου ωστόσο, που σπουδάζει στην Αθήνα, έδωσε μια ξεχωριστή  διάσταση στο κίνητρο του υπόπτου.
 
Έκανε λόγο για έναν 30χρονο αλλοδαπό τεχνίτη που είχε εργαστεί για μερικές μέρες στο σπίτι της οικογένειας, αλλά απολύθηκε καθώς η άτυχη ζωγράφος δεν ήταν  ικανοποιημένη από τη δουλειά του. Γεγονός που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του 30χρονου. 
 
Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον 30χρονο οικοδόμο για να του πάρουν κατάθεση, αλλά όπως διαπιστώθηκε, πριν από λίγες ημέρες εγκατέλειψε αιφνιδιαστικά το νησί.