Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΡΟΔΟΣ: Ρουμάνος μαστροπός προσέφερε φιλοξενία σε γυναίκες αλλα αντιθέτως τις απήγαγε, τις βίαζε και τις προωθούσε στην πορνεία !!!

Κατηγορούμενος για τον βιασμό 42χρονης Βουλγάρας, μαστροπεία και σωματεμπορία σε βάρος της ιδίας αλλά και άλλων αλλοδαπών γυναικών Ρουμανικής καταγωγής, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου 41χρονος Ρουμάνος, την επόμενη εβδομάδα.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στις 13 Νοεμβρίου 2013 ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου την 42χρονη Βουλγάρα. Εκεί η αλλοδαπή άρχισε να εξιστορεί τα όσα επί 24 ώρες είχε βιώσει από τον 41χρονο Ρουμάνο!

Όπως η ίδια κατήγγειλε στους αστυνομικούς, η γνωριμία τους είχε γίνει μερικές μέρες πριν στην Αθήνα μέσω μίας φίλης της, και κατά την διάρκειά της ο 41χρονος της είχε προτείνει να έρθει μαζί του στη Ρόδο προκειμένου να την βοηθήσει, όπως της είπε, να βρει δουλειά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ως σερβιτόρα.

Πράγματι η 42χρονη Βουλγάρα τον ακολούθησε και στις 12 Νοεμβρίου το απόγευμα ήρθαν ακτοπλοϊκώς στο νησί μας. Τότε ο αλλοδαπός την μετέφερε στο σπίτι που διατηρεί στην Παλιά Πόλη και εκεί βρήκε και άλλες δύο κοπέλες (αλλοδαπές) οι οποίες όπως δήλωσε ήταν κλειδωμένες σε ένα δωμάτιο. Σε αυτές ο 41χρονος έδωσε φαγητό και αμέσως μετά, πήγε προς το μέρος της και της είπε ότι «πρέπει να κάνουν έρωτα». Όταν η 42χρονη αρνήθηκε τότε την χτύπησε και με την απειλή όπλου την βίασε παρουσία και των δύο άλλων αλλοδαπών.

Η Βουλγάρα ισχυρίστηκε πως το βράδυ της ίδιας ημέρας την μετέφερε σε κατάστημα στην πόλη της Ρόδου προκειμένου να «κανονίσει για δουλειά» που θα είχε να κάνει με την ερωτική συνεύρεσή της με πελάτες, όμως εκείνη αρνήθηκε και έτσι επέστρεψαν στο σπίτι.

Την επόμενη μέρα (13 Νοεμβρίου) ο Ρουμάνος πήρε και πάλι την 42χρονη και την πήγε σε ξενοδοχείο της πόλης της Ρόδου προκειμένου να κοιμηθεί με κάποιον «για να βγάλουν λεφτά» όπως της είπε. Εκεί και όση ώρα ο Βούλγαρος ήταν απασχολημένος με το να επικοινωνήσει με τον «πελάτη», η αλλοδαπή κατάφερε να ξεφύγει, βγήκε στο δρόμο και βρήκε δύο περαστικούς από τους οποίους ζήτησε βοήθεια.

Οι συμπολίτες μας την μετέφεραν στο σπίτι του Ρουμάνου στην Παλιά Πόλη όπου η 42χρονη βρήκε τον ιδιοκτήτη της άνοιξε το διαμέρισμα και πήρε τα έγγραφα που της παρακρατούσε ο 41χρονος. Ακολούθως κάλεσε το 166, αριθμός που στη χώρα της αντιστοιχεί στο τηλέφωνο της αστυνομίας (το δικό μας 100 Άμεση Δράση) και λίγη ώρα αργότερα έφθασε στο σημείο ασθενοφόρο! Μόλις το προσωπικό του ΕΚΑΒ κατάλαβαν τι είχε συμβεί και τι ακριβώς ζητούσε η 42χρονη την μετέφεραν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου και έκανε την καταγγελία!

Αμέσως οι αστυνομικοί άρχισαν τις έρευνες και τελικά ο 41χρονος Ρουμάνος εμφανίστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη βραδινές ώρες της 13ης Νοεμβρίου 2013.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως δεν ήταν πρώτη φορά που χρησιμοποιούσε αυτήν την τακτική για να προωθεί γυναίκες στην πορνεία ο 41χρονος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της “Ροδιακής”, παρόμοια είχε πράξει και με 20χρονη Ρουμάνα. Όπως η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς, η γνωριμία της με τον συλληφθέντα έγινε μέσω διαδικτύου καθώς για χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών συζητούσαν και εκείνος της ζητούσε να έρθει στην Ελλάδα για να της βρει δουλειά ως σερβιτόρα.

Κατάφερε να τη πείσει και στις 30 Ιουνίου 2013 η 20χρονη Ρουμάνα έφθασε στην Αθήνα όπου και την περίμενε ο 41χρονος. Αρχικά την οδήγησε σε σπίτι στην πρωτεύουσα και την επόμενη μέρα την πήγε σε ένα μπαρ της περιοχής όπου της ανακοίνωσε ότι θα κάνει παρέα σε πελάτες του καταστήματος.

Αν και η νεαρή Ρουμάνα δεν το ήθελε, είπε ότι αναγκάστηκε να το πράξει καθώς ο 41χρονος την απείλησε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έκανε κακό στον σύντροφό της στην Ρουμανία αλλά και στην ίδια με τις γνωριμίες που είχε. Η Ρουμάνα είπε ότι εκεί εργάστηκε για μία περίπου εβδομάδα και στην συνέχεια ήρθαν στην Ρόδο. Εδώ έμειναν σε δωμάτιο ξενοδοχείο για αρχή και μετά στο σπίτι όπου είχε ενοικιάσει στην Παλιά Πόλη.

Η 20χρονη αναφέρθηκε αναλυτικά στα καταστήματα που την ανάγκασε να εργαστεί αλλά και σε οίκο ανοχής επισημαίνοντας πως όλα αυτά γίνονταν υπό την ψυχολογική βία που της ασκούσε, ενώ όσα χρήματα κέρδιζε τα κρατούσε η ίδια και πλήρωνε ότι έξοδα της ζητούσε.

Τέλος σημειώνεται πως υπό τον έλεγχο των διωκτικών αρχών είναι όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του 41χρονου, μεταξύ των οποίων και δύο σύριγγες με υγρό, τις οποίες εικάζεται ότι χρησιμοποιούσε στις κοπέλες που κρατούσε σπίτι του.

Σε βάρος του 41χρονου Ρουμάνου με την δικογραφία που σχηματίστηκε, ασκήθηκαν από την Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για:
- Σωματεμπορία κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια με απατηλά μέσα (για την Βουλγάρα)
- Βιασμό (για την Βουλγάρα)
- Μαστροπεία (για την Ρουμάνα)
- Παράνομη κράτηση (για την Ρουμάνα και δύο άλλων αλλοδαπών)
- Εκμετάλλευσης πόρνης
- Οπλοφορία
- Οπλοχρησία


Σε ότι αφορά την υπόθεση ο 41χρονος δήλωσε πως με την 20χρονη Ρουμάνα διατηρούσε σχέση και ήταν η κοπέλα του, η οποία μάλιστα ασκούσε το επάγγελμα της ιερόδουλης, ενώ για την 42χρονη Βουλγάρα είπε πως γνωρίστηκε μαζί της μέσω της μητέρα της στην Αθήνα, όμως τίποτα από αυτά που έχει καταγγείλει σε βάρος του δεν ισχύει.

Αναφορικά με τις σύριγγες που βρέθηκαν στο σπίτι του, ισχυρίστηκε πως περιείχαν φάρμακο για τις γάτες του. Τέλος ο Ρουμάνος ζήτησε από την ανακρίτρια την κατά αντιπαράσταση εξέταση του τόσο με την Βουλγάρα όσο και με την άλλες δύο κοπέλες που φέρεται να κρατούσε παρά τη θέληση τους, προκειμένου να αποδειχτεί η αλήθεια των ισχυρισμών του.

Τελικά όμως, τα όσα δήλωσε ο 41χρονος δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίες με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του αλλοδαπού τον οποίο και έστειλαν στην φυλακή.