Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Λαμόγια από Σκόπια και Αλβανία πλαστογραφούσαν τις πιστωτικές των τουριστών στην Μύκονο



Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί στη Μύκονο για πλαστογραφία, παραβάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και ναρκωτικά

Αναζητείται ένας 35χρονος ημεδαπός συνεργός τους

Συνελήφθησαν, χθες (03-09-2010) στη Μύκονο, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Σκοπίων και Αλβανίας, ηλικίας 24, 22 και 27 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παραβάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και ναρκωτικά. Επιπλέον αναζητείται ένας 35χρονος ημεδαπός, συνεργός τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη ο 24χρονος αλλοδαπός, στη κατοχή του οποίου βρέθηκε μηχανισμός με κατάλληλη συνδεσμολογία, ώστε να υποκλέπτει τα προσωπικά δεδομένα που εμπεριέχονται στην μαγνητική ταινία τραπεζικών καρτών και χρησίμευε για την κατασκευή κάρτας-κλώνου.

Ο ανωτέρω, εργαζόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε συνεργασία με την 22χρονη αλλοδαπή, υπάλληλο του καταστήματος, κατά την διάρκεια των συναλλαγών με τους πελάτες, εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη παράδοση των πιστωτικών καρτών, προέβαιναν στην αντιγραφή και στην περαιτέρω χρήση των καρτών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι περιπτώσεις χρήσης των καρτών – κλώνων, προέκυψε ότι με τη μέθοδο αυτή, έχουν αφαιρέσει το ποσό (3.500) ευρώ από λογαριασμό ιδιώτη, ενώ επιπλέον αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το ποσό (9.000) ευρώ.
Επίσης, κατά την προανάκριση, προέκυψε ότι ο 24χρονος προμηθεύτηκε τον ανωτέρω μηχανισμό από τον αναζητούμενο 35χρονο ημεδαπό, ο οποίος επίσης εργαζόταν κατά το παρελθόν στο εν λόγω κατάστημα.

Σε κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν βρέθηκαν στην κατοικία του 24χρονου το χρηματικό πόσο των 2.800€ και 63,6 gr ακατέργαστης ινδικής κάνναβης (ποσότητα η οποία άνηκε στον 27χρονο αλλοδαπό) και στην κατοικία του 35χρονου, 1,3 gr ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Σχόλιο....Μπράβο στον επιχειρηματία που τους είχε προσλάβει..Τώρα αδερφέ να προσλάβεις και κανένα Μαροκινό ή Αλγερινό από την Σωκράτους..
Οι Έλληνες δεν σας κάνουν,γιατί είναι ακριβοί?
Πλήρωνε τώρα τις κάρτες των τουριστών για να μάθεις . "με φτηνές δουλειές,δεν γεμίζουν οι τσέπες".

πηγη