Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Mαλακάσα: Αφγανοί λαθρομετανάστες εξέδιδαν γυναίκες από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Σε κέντρα ανομίας και εκμετάλλευσης έχουν εξελιχθεί πολλά hot spot του ΣΥΡΙΖΑ που φιλοξενούν τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν ξεμείνει  στην Ελλάδα μετά το «κλείσιμο» των ευρωπαϊκών συνόρων και τους αυξημένους ελέγχους που διεξάγονται. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα, όπου η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο Αφγανών, οι οποίοι εξέδιδαν γυναίκες έναντι χρηματικής αμοιβής. Μαζί με τους δύο Αφγανούς συνελήφθη και ένας 19χρονος, επίσης από το Αφγανιστάν, για πρόκληση σωματικής βλάβης.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα μετά από καταγγελίες που έγιναν, με αποτέλεσμα να διαπιστώσει ότι οι δύο αλλοδαποί εξέδιδαν συστηματικά γυναίκες, οι οποίες διέμεναν στο ίδιο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Οι γυναίκες που εκδίδονταν ήταν η μία από το Ιράν και η άλλη από το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι δράστες ασκούσαν ψυχολογική και σωματική βία στις δύο γυναίκες και τους υπόσχονταν να εξασφαλίσουν τη μετάβασή τους σε άλλη χώρα. Μάλιστα, για τις ανάγκες της «επιχείρησης» που είχαν στήσει, χρησιμοποιούσαν διαμέρισμα στην Αθήνα, στη οδό Λιοσίων, στο οποίο επέβαιναν σε καθημερινή βάση.

Ο 19χρονος που συνελήφθη είχε αναλάβει τον ρόλο του «μπράβου», καθώς, μετά από εντολή των δύο συμπατριωτών του, είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες σε άλλον μετανάστη, που φέρεται να ενοχλούσε τις δύο εκδιδόμενες γυναίκες.

Οι δύο Αφγανοί διακινούσαν και ναρκωτικά. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν και απελευθερώθηκαν οι δύο γυναίκες, στις οποίες  παρασχέθηκε προστασία και αρωγή.