Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Βόλος: Τροχονόμος εκτός υπηρεσίας έσωσε 70χρονη από αλλοδαπό ληστή

Από τα χειρότερα γλύτωσε χθες το πρωί μία 70χρονη Βολιώτισσα που περπατούσε αμέριμνη στην οδό Παγασών, όταν 30χρονος αλλοδαπός από το Ουζμπεκιστάν, της επιτέθηκε με σκοπό να της αρπάξει τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της. 

«Φύλακας άγγελος» αποδείχτηκε για αυτή ένας τροχονόμος που παρότι εκτός υπηρεσίας, κατάφερε αφού καταδίωξε τον δράστη και τον ακινητοποίησε μαζί με άλλους πολίτες που προσέτρεξαν να βοηθήσουν την ηλικιωμένη ακούγοντας την να καλεί σε βοήθεια.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11.30 το πρωί και ενώ στην περιοχή κινούνταν δεκάδες πολίτες τόσο παραποτάμια όσο και στην οδό Παγασών.

Η 70χρονη κινούνταν επί της οδού Παγασών. Στη διασταύρωση με την οδό Ζάχου, ο 30χρονος που ακολουθούσε από πίσω της, άρχισε να ανοίγει το βήμα του για τη φτάσει. Μόλις την προσέγγισε, την άρπαξε από το λαιμό με σκοπό να της κλέψει την αλυσίδα που ήταν χρυσή και επάνω είχε μία πανάκριβη καρφίτσα.

Η ηλικιωμένη που αιφνιδιάστηκε, αφού ξεπέρασε το σοκ, άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Τροχονόμος που ήταν εκτός υπηρεσίας, κινούνταν επί της οδού Ζάχου με το αυτοκίνητό του, στο οποίο μάλιστα επέβαιναν και τα δύο μικρά παιδιά του, όταν από το ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου του άκουσε τις απεγνωσμένες φωνές της 70χρονης .

Χωρίς δεύτερη σκέψη, έστριψε στο τιμόνι στην άκρη του δρόμου και τράβηξε χειρόφρενο. Εκείνη την ώρα αυτό που προείχε για τον ίδιο ήταν να βοηθήσει την ηλικιωμένη. Αφησε τα παιδιά του μέσα στο αυτοκίνητο και πεζός άρχισε να τρέχει. Από πίσω του ακολούθησαν και άλλοι πολίτες που στο μεταξύ είχαν συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί.

Ο τροχονόμος άρχισε να τρέχει στο κατόπι του και λίγα μέτρα πιο κάτω κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.
Με πληροφορίες από «Ταχυδρόμος του Βόλου»