Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ηλεία: πακιστανοί σκότωσαν και τεμάχισαν ομοεθνή τους - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος

Συνεχίζεται η διερεύνηση σε βάθος του αποτρόπαιου εγκλήματος που συνέβη στις 20 Μαρτίου στη Βαρβάσαινα και αποκαλύφθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Θύμα, ένας 30χρονος πακιστανός, εργάτης γης που ζούσε στην περιοχή του Πύργου και δράστης ένας ομοεθνής του. Ο τελευταίος κάλεσε στο σπίτι του στη Βαρβάσαινα τον 30χρονο "φίλο" του και για λόγους που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί τον μαχαίρωσε, τον σκότωσε και στη συνέχεια τον τεμάχισε με σκοπό να τον βάλει σε μια βαλίτσα και να τον θάψει σε απόμερη αγροτική τοποθεσία, που γνώριζε ως εργάτης γης και ο ίδιος.

Στην υπόθεση φέρονται να έχουν εμπλοκή ακόμα δύο πρόσωπα. Ένας πακιστανός εργάτης, φίλος του δράστη και πιθανότατα συνεργός του και μια γυναίκα ρομά. Ο δράστης και η φίλη του κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου από την Πέμπτη, ώστε να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Οι αρχές μετά την ενημέρωση που είχαν για εξαφάνιση του θύματος στις 20 Μαρτίου, είχαν ενδείξεις πως δεν πρόκειται για απλή εξαφάνιση. Η διερεύνηση μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου πακιστανού, φέρεται να οδήγησε στον δράστη, που πέφτοντας σε διαρκείς αντιφάσεις, φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα χωρίς όμως να αποκαλύπτει στους αστυνομικούς πολλές λεπτομέρειες.

Ο δράστης αφότου σκότωσε το φίλο του με πολλαπλές μαχαιριές. τον τεμάχισε, τον τοποθέτησε σε μια βαλίτσα, αφού έκοψε το πτώμα στη μέση, αποκεφαλίζοντάς το και κόβοντας το ένα χέρι. Στη συνέχεια τον μετέφερε στο εν λόγω σημείο, τον έθαψε και έκαψε τη ματωμένη βαλίτσα για να σβήσει τα ίχνη. Παράλληλα όμως κράτησε τα κινητά του θύματος, κίνηση που αποδείχθηκε μοιραία για την αποκάλυψη του εγκλήματος.

Η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα, την ώρα που αναζητείται ο πακιστανός συνεργός του δράστη.



Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Συνελήφθησαν δυο δράστες για την ανθρωποκτονία 30χρονου Πακιστανού στον Πύργο
Πρόκειται για έναν 27χρονο ομοεθνή του θύματος και μια 23χρονη ημεδαπή, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 19χρονος Πακιστανός συνεργός τους, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί Ο δράστης τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 30χρονο και τεμάχισε με τη βοήθεια του 19χρονου συνεργού του τη σορό του

Στη συνέχεια οι τρεις δράστες μετέφεραν με όχημα και έθαψαν την σορό του θύματος σε αγροτική περιοχή, στη Βαρβάσαινα Ηλείας Τα σύνεργα με τα οποία οι δράστες τεμάχισαν το πτώμα βρέθηκαν θαμμένα από τους αστυνομικούς στην αυλή της οικίας του δράστη

Συνελήφθησαν, χθες (01-04-2017) στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 27χρονος άνδρας, υπήκοος Πακιστάν και μια 23χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για την ανθρωποκτονία του 30χρονου Πακιστανού.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των δραστών είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμη ένας 19χρονος, ομοεθνής του δράστη, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας, για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, κατά τις οποίες αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, δεδομένα και ευρήματα, που συγκεντρώθηκαν από τους αστυνομικούς.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις (21-3-2017) το βράδυ, δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, από τον ημεδαπό εργοδότη του 30χρονου Πακιστανού, η εξαφάνιση του. Από την επισταμένη έρευνα, που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι στις 20/03/2017 το απόγευμα στον Πύργο, ο 27χρονος Πακιστανός κάλεσε στην οικία του, τον 30χρονο ομοεθνή του, τον οποίο έπληξε με μαχαίρι στον αυχένα και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Στη συνέχεια, ο 27χρονος Πακιστανός με τη βοήθεια του 19χρονου συνεργού του, τεμάχισαν τη σορό του θύματος, με ένα μαχαίρι και ένα γεωργικό εργαλείο, σε τέσσερα κομμάτια και αφού την περιτύλιξαν με νάιλον, την τοποθέτησαν μέσα σε μια ταξιδιωτική βαλίτσα.

Ακολούθως, οι δυο δράστες από κοινού με την 23χρονη, μετέφεραν με ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο την σορό του 30χρονου, σε αγροτική περιοχή στην Αγία Μαρίνα, Βαρβάσαινας Ηλείας, όπου την έθαψαν.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, προέκυψε ότι οι δυο αλλοδαποί δράστες είχαν προσχεδιάσει την ανθρωποκτονία του ομοεθνή τους, διότι είχαν διανοίξει σε προγενέστερο χρόνο και συγκεκριμένα στις 19/03/2017 το όρυγμα, όπου τον είχαν θάψει.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία που διέμενε ο 27χρονος με την 23χρονη σύντροφό του, εντοπίστηκαν θαμμένα στην αυλή, το μαχαίρι και το γεωργικό εργαλείο (κασάρι), με τα οποία οι δράστες είχαν διαπράξει την ανθρωποκτονία και τον τεμαχισμό του θύματος.

Επιπλέον, σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 27χρονο, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, που άνηκε στο θύμα, ενώ στην επιχείρηση όπου εργαζόταν ο δράστης εντοπίστηκαν τέσσερις τραπεζικές κάρτες και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία άνηκαν επίσης στον 30χρονο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν αύριο 3-4-3017 στον Ανακριτή Ηλείας. Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.
ilialive.gr