Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Αλβανοί λαθρομετανάστες λήστευαν ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους Έλληνες στην Ήπειρο

Η πλήρης κακοποιός δράση μιας ακόμα σπείρας κλεφτών και ληστών, αποκαλύφθηκε από την Αστυνομία. Πρόκειται για σπείρα αποτελούμενη από τρεις «κατατρεγμένους οικονομικούς μετανάστες» από την Αλβανία -δύο εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στις φυλακές, ενώ ο άλλος αναζητείται.

Πιο συγκεκριμένα, από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί και από την αξιοποίηση των αποτυπωμάτων, προέκυψε ότι τα «κατατρεγμένα» μπουμπούκια, είχαν ληστέψει στις 7 Δεκεμβρίου 2015 με την απειλή τσεκουριού μια 86χρονη αφού διέρρηξαν την είσοδο του σπιτιού της στο Βασιλικό Ιωαννίνων και άρπαξαν χρήματα και ένα χρυσό δακτυλίδι.

Παράλληλα, από τα τέλη του 2014 ως το Μάρτιο του 2016, είχαν διαρρήξει 14 σπίτια στα χωριά Τεριάχι, Παλαιόπυργος, Μερόπη, Κακόλλακος, Άγιος Κοσμάς, Βασιλικό και Αηδονοχώρι Ιωαννίνων.
Η προηγούμενη δράση τους ήταν η εξής:

Είχαν ακινητοποιήσει με την απειλή όπλων στο Βασιλικό Ιωαννίνων δυο αδελφές ηλικίας 62 και 64 χρόνων και τους είχαν αρπάξει 600 ευρώ στις 15 Ιανουαρίου 2016, ενώ την 1η Μαρτίου 2016 λήστεψαν με την απειλή μαχαιριού και με χτυπήματα έναν 84χρονο και την 78χρονη σύζυγό του στην ίδια περιοχή και άρπαξαν από το σπίτι τους μετρητά, ένα χρυσό κόσμημα και δύο κινητά.

Ακόμη, είχαν ταυτοποιηθεί ως δράστες 18 διαρρήξεων σε σπίτια στα χωριά Κορίτιανη, Κρυσταλλοπηγή, Κοκκινιά, Καλλιθέα, Κάμπο Παραμυθιάς και Ελαία και σε δύο καφενεία στην Κορίτιανη και στο Παλαιοχώρι Θεσπρωτίας.