Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Αφγανοί μαστροποί είχαν φυλακισμένες αλλοδαπές, τις εξέδιδαν και τις βίαζαν

Σε ένα διαμέρισμα-«κελί» στην οδό Λιοσίων στην Αθήνα κρατούσαν σχεδόν φυλακισμένες νεαρές από το Ιράκ και το Αφγανιστάν δύο Αφγανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. με τις κατηγορίες του βιασμού, της κακοποίησης και της μαστροπείας.

Μαστροποί και θύματα έμεναν στο πρόσφατο παρελθόν περιστασιακά στο hot spot της Μαλακάσας, ωστόσο οι δράστες είχαν νοικιάσει διαμέρισμα στην οδό Λιοσίων, όπου με ξυλοδαρμούς και συνεχείς βιασμούς εξανάγκαζαν στην πορνεία της κοπέλες.

Αναλυτικότερα, οι δυο Αφγανοί δράστες, ηλικίας 48 και 49 χρόνων, με ψυχολογική, σωματική βία και απειλές τις είχαν εγκαταστήσει τις κοπέλες σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου τις εξέδιδαν έναντι χρηματικού ποσού, το οποίο κρατούσαν εξ ολοκλήρου για τους ίδιους. Τους υπόσχονταν μάλιστα ότι θα τις διευκολύνουν να πάνε σε άλλη χώρα αν υπέκυπταν στις προθέσεις τους.

Οι αστυνομικοί, το απόγευμα του Σαββάτου, συνέλαβαν τους δράστες, ελευθέρωσαν τα θύματα, ενώ προχώρησαν σε τρεις ακόμη προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε η συμμετοχή τους στο κύκλωμα μαστροπείας.

Συγκατηγορούμενος των δύο Αφγανών, είναι και ένας 19χρονος συμπατριώτης τους, ο οποίος κατ’ εντολή των συλληφθέντων, προκάλεσε σωματικές βλάβες σε άλλον ομοεθνή τους, θεωρώντας ότι «παρενοχλεί» τις γυναίκες που είχαν υπό τον έλεγχό τους. 

Όπως διαπιστώθηκε επίσης, οι δράστες προέβαιναν και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Από τις κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τέσσερα γραμμάρια κάνναβης, ένα μαχαίρι, 200 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφω