Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Ο επιλεκτικός ανθρωπισμός της Αριστεράς, το μεγάλο φαγοπότι και οι ΜΚΟ


Ο επιλεκτικός ανθρωπισμός της Αριστεράς, το μεγάλο φαγοπότι και οι ΜΚΟΆρθρο από την εφημερίδα "Εμπρός" που κυκλοφορεί
«Πού πήγαν τα λεφτά για τους πρόσφυγες;» αναρωτιέται ο Συνήγορος του Πολίτη. «Πού πήγαν τα λεφτά για τους πρόσφυγες;» 
 αναρωτιούνται οι πολίτες.

Και εκεί είναι που βλέπει κανείς την κυβέρνηση να σφυρίζει ανέμελα…! Τι πραγματικά συμβαίνει με το «προσφυγικό» σε αυτή την χώρα; Γιατί εμμένει τόσο πολύ η κυβέρνηση στην διατήρηση της «πολιτικής των ανοικτών συνόρων»; Είναι τελικά τόσο ευαίσθητοι και φιλάνθρωποι οι αριστεροί «εθνοπατέρες»;

Η απάντηση μπορεί να δοθεί εύκολα και βάσει αριθμών τους οποίους θα δούμε λίγο πιο κάτω. Όσο για το θέμα της επιλεκτικής ευαισθησίας τους στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου, το μόνο που μπορεί να σχολιάσει κανείς είναι το πού αρχίζει και πού τελειώνει η άμετρη υποκρισία τους.

«Εδώ και έναν χρόνο δεν μπορεί να επικαλείται η διοίκηση το επιχείρημα της έκτακτης ανάγκης» λέει ο Συνήγορος του Πολίτη. «Ας αναρωτηθούμε τι συνέπειες μπορεί να επιφέρει σε μερικά χρόνια η γκετοποίηση χιλιάδων ανθρώπων» και επισημαίνει ότι παρατηρείται διαφοροποίηση ανάμεσα στα καμπ αλλά και στον τρόπο διαχείρισής τους: «άλλα τα διαχειρίζεται το υπουργείο, άλλα ο στρατός, η Περιφέρεια, οι ιδιώτες, αλλού έχουν βάλει χρήματα οργανώσεις από το εξωτερικό. Σε ορισμένα είναι ασαφές ποιος συντονίζει τις ΜΚΟ που παρέχουν υπηρεσίες εκεί, ποιος τις αξιολογεί και ποιος τις ελέγχει». 

Η Μεγάλη Αρπαχτή
Οι μεγάλες αποκαλύψεις για το φαγοπότι που έχει στηθεί από τις ΜΚΟ του μπάρμπα Σόρος στην Ελλάδα και το μεγάλο φαγοπότι που γίνεται με πρόσχημα την «αλληλεγγύη» στα «προσφυγάκια» ήρθαν εκ των «έσω», καθώς τα φαρμακερά βέλη των αποκαλύψεων τα δέχθηκαν από έναν δικό τους άνθρωπο.

Τις αποκαλύψεις για τον ρόλο των ΜΚΟ τις έκανε η δικιά τους πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ (το 2015), Αγλαΐα Κυρίτση, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ίδια, «Στη Λέσβο δραστηριοποιούνται 8 ΜΚΟ με 705 εργαζόμενους! Δηλαδή μιλάμε ότι υπάρχει στη Λέσβο, 1 εργαζόμενος ΜΚΟ για κάθε 7 «πρόσφυγες»! Στην Χίο δραστηριοποιούνται 7 ΜΚΟ με 194 εργαζόμενους, ενώ στην Σάμο δραστηριοποιούνται 2 ΜΚΟ με 51 εργαζόμενους. Και μιλάμε μόνο για εργαζόμενους σε ΜΚΟ. Δεν υπολογίζουμε τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Ασύλου ή τους 8μηνίτες εργαζόμενους, μέσω των Δήμων από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ…».

Ας δούμε τώρα και πόσα έφαγαν οι ΜΚΟ, για να επιδείξουν «αλληλεγγύη», σύμφωνα με την κ. Κυριακού: «Μόλις χτες ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ, Χρήστος Στυλιανίδης, είπε ότι «έχουν διατεθεί γύρω στα 300-350 εκατ. ευρώ μέχρι τώρα και υπάρχουν ακόμη γύρω στα 512 εκατ. ευρώ αδιάθετα, που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα, ως τοπικές αρχές, να συνεργαστείτε με τις κυβερνητικές υπηρεσίες για να μπορέσετε να απορροφήσετε αυτά τα λεφτά, για να εξυπηρετηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που είναι στην Ελλάδα».

Τι άλλο είπε ο κ. Στυλιανίδης; Ότι άλλα 200 εκατ. ευρώ θα διατεθούν φέτος στην Ελλάδα ως ανθρωπιστική βοήθεια, μέσω των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων! Αν κάνουμε μια απλή πρόσθεση θα διαπιστώσουμε ότι έχουν διατεθεί 862 εκατ. ευρώ και φέτος θα διατεθούν αλλά 200! Μιλάμε δηλαδή για 1 δις. ευρώ τα οποία όπως είπε η ίδια η κυρία Κυρίτση…: «τα χρήματα της ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ, λόγω του Πλαισίου Αρχών Ανθρωπιστικής Βοήθειας, δεν μπορούν να διατεθούν μέσω κρατικών καναλιών. Διατίθενται μέσω των εταίρων μας, των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων»! Και εξήγησε: «Συνεργαζόμαστε κάτω από πολύ αυστηρούς όρους διαφάνειας και λογοδοσίας, με πολύ λίγους, όχι όπως λέγεται στην Ελλάδα με πολλές ΜΚΟ, που πολλές απ’ αυτές δεν ξέρει κανείς από πού έρχονται. Έχουν διατεθεί μέχρι τώρα 200 εκατ. για τον προηγούμενο χρόνο, θα διατεθούν άλλα 200 εκατ. φέτος».

Κάπου εδώ, χάνουμε τον λογαριασμό με τα εκατομμύρια, καθώς προστίθενται άλλα 400 στα προηγούμενα, και παραμένουμε στο… «κάτω από αυστηρούς όρους διαφάνειας και λογοδοσίας» διότι περί αυτού… δεν αμφιβάλουμε καθόλου. Η «διαφάνεια» εξάλλου είναι το μότο των κυβερνώντων! Και συνεχίζει η ίδια: «Δηλαδή 400 εκατ. το 2016 και 2017 σε ΜΚΟ. Αν υπολογίσουμε όσα κατά καιρούς λέει ο κ. Αβραμόπουλος, ξεπερνάμε το 1 δισ. από την αρχή της κρίσης. Πού πάνε όλα αυτά τα λεφτά σας απασχολεί; Σας ενοχλεί; Το ότι αλωνίζουν οι ΜΚΟ, ότι το κράτος απουσιάζει, ότι στήνονται νέες μπίζνες πάνω στους Πρόσφυγες, τα νησιά και τη χώρα το αναδείξατε;».


Αποθήκη μεταναστών η Ελλάδα
Η κ. Κυρίτση προσθέτει: «Από την αρχή σας έχουμε πει ότι είναι σαφέστατη επιλογή των δανειστών μας και κυρίως του ευρωιερατείου, με τη συμφωνία βέβαια της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να μετατραπούν τα νησιά μας σε αποθήκες απελπισμένων και εγκλωβισμένων ανθρώπων. Από την αρχή σας έχουμε πει, ότι στην μεταμοντέρνα αποικία Ελλάδα, εξελίσσεται ένα πείραμα, στο οποίο εντάσσεται και η διαχείριση του Προσφυγικού. Από την αρχή σας είπαμε ότι η κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να καταγγελθεί με κάθε τρόπο, αφού μετατρέπει τη χώρα, σε ιδιότυπο τείχος συγκράτησης των προσφυγικών ροών που οι ίδιοι, οι εμπνευστές της συμφωνίας, προκαλούν με τους ιμπεριαλιστικούς τους πολέμους.»

Οι Βρυξέλλες μοιράζουν μέσω ΜΚΟ εκατομμύρια ευρώ. Πάνω στους μετανάστες, έχει με τις ευλογίες των Βρυξελλών στηθεί, μέσω των ΜΚΟ, ένα οικονομικό πάρτι. Εκατομμύρια ευρώ διατίθενται, τα οποία μόνο στους πρόσφυγες δεν φτάνουν… Η Ελλάδα έχει επιλεγεί από τους πολεμοκάπηλους εταίρους και δανειστές, να αποικιοποιηθεί και να διαλυθεί. Και εδώ μπορεί να αναρωτηθεί κανείς στο τι διαφέρουν τα λεγόμενα της κυρίας Κυρίτση από τις «ρατσιστικές» καταγγελίες της Χρυσής Αυγής η οποία μιλάει για όλα αυτά τα προβλήματα εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια; Το ερώτημα βέβαια παραμένει και ο καθένας από εμάς μπορεί να δώσει την δική του απάντηση. «Πού πάνε όλα αυτά τα εκατομμύρια ευρώ;».

Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ