Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Λαμία: "Προσφυγόπουλα" έσκισαν την ελληνική σημαία στο σχολείο

Την καταγγελία έκανε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι γονείς το συμβάν έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο δημοτικό σχολείο στο Μοσχοχώρι Λαμίας, όπου το απόγευμα φοιτούν προσφυγόπουλα από το κέντρο φιλοξενίας Θερμοπυλών.

Διαβάστε την ανακοίνωση - καταγγελία του Συλλόγου και δείτε και τις φωτογραφίες που μας έστειλαν:

«Κατά την χθεσινή ημέρα Πέμπτη, 30/3/17 και ώρα 5:15μμ, στον προαύλιο χώρο του δημοτικού  σχολείου μας στο Μοσχοχώρι ,1 ανήλικο από  4 παιδιά  των φερόμενων προσφύγων που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο χωρίς καμία επιτήρηση, έσκισε σε δύο σημεία την Ελληνική Σημαία.
Δεν θα σταθούμε στο αν έγινε χωρίς πρόθεση «πάνω στο παιχνίδι» ή εσκεμμένα, αν και εγείρονται πολλά ερωτήματα όπως για παράδειγμα γιατί τόσα χρόνια κανένα παιδί του σχολείου ή της περιοχής ποτέ δεν έπαιξε και δεν έσκισε την σημαία.
Επικεντρωνόμαστε στο πώς έγινε και καμιά από τις δασκάλες δεν το αντιλήφθηκε καν. Εδώ να σημειωθεί πως δεν υπήρχε το σύνολο των υπολοίπων παιδιών του απογευματινού ωραρίου στο προαύλιο,  πιθανώς γιατί ήταν  ώρα μαθήματος. Η δασκάλα των παιδιών μαζί με αυτά έφυγαν από το νέο κτίριο όπου είναι η τάξη τους και μπήκαν στο παλιό . Τα παιδιά εξήλθαν του κτιρίου χωρίς την δασκάλα . Σε ερωτήσεις του αστυνομικού οργάνου και του αντιπροέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων απάντησαν πως δεν είναι αυτές υπεύθυνες!!!!
Μιας και δεν το είχαν καν αντιληφθεί , ισχυρίστηκαν ότι δεν έγινε κατά την διάρκεια του δικού τους ωραρίου! Ευτυχώς όμως γείτονες, μεταξύ αυτών και γονέας παιδιών που φοιτούν στο πρωινό ωράριο του σχολείου, είδαν ακριβώς τι έγινε και φώναξαν στο παιδί να σταματήσει . Κλήθηκε άμεσα η αστυνομία και  ο σύλλογος γονέων και έγινε καταγραφή του συμβάντος .
Το  εύλογο ερώτημα λοιπόν που προκύπτει  είναι σε ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο εντός του απογευματινού σχολικού ωραρίου που απασχολεί τα παιδιά των φερόμενων προσφύγων, δεδομένου ότι πρόκειται για ανήλικα ,μικρά παιδιά ποιος είναι υπεύθυνος για την επιτήρηση και ασφάλειά τους; Είναι οι συνοδοί , οι καθαριστές που θα έρχονταν μαζί με τα ανήλικα, βάσει ΦΕΚ και ποτέ δεν ήρθαν;
Η σημαία, βάσει συντάγματος, για κάθε έθνος είναι το υπέρτατο σύμβολο και αυτό θα πρέπει να είναι σεβαστό  και αδιαπραγμάτευτο για κάθε πολίτη Έλληνα ή ξένο.
Ζητούμε να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις και επεξηγήσεις στους μαθητές των φερόμενων προσφύγων για το σεβασμό στα σύμβολα και το σεβασμό στο δημόσιο σχολείο που τους φιλοξενεί.
Απαιτούμε εξηγήσεις από τους αρμοδίους για το συμβάν, καθώς επίσης με αποδείξεις να αντικατασταθεί η σημαία όχι με χρήματα του ελληνικού δημοσίου αλλά με χρήματα των υπεύθυνων, που όφειλαν να έχουν αποτρέψει το συμβάν, όπως άλλωστε θα ζητούνταν  και από έναν Έλληνα γονιό να συνετίσει το παιδί του και να  αποκαταστήσει οποιαδήποτε βλάβη εκείνο προξενούσε.
Αναμένουμε την κρίση του εισαγγελέως πάνω στο θέμα, αφού όπως ενημερωθήκαμε και από το Α.Τ. Ασφάλειας Λαμίας έχει ήδη ειδοποιηθεί.
Λυπούμαστε βαθύτατα για το γεγονός και το καταγγέλλουμε στην Ελληνική κοινωνία».
Το Δ.Σ του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Γοργοποτάμου.