Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Πάνω από 200 λαθρομετανάστες μέσα σ’ ένα 24ωρο πέρασαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου


Πάνω από 200 λαθρομετανάστες  μέσα σ’ ένα 24ωρο πέρασαν στα νησιά του Ανατολικού ΑιγαίουΈνα προμήνυμα για το τι πρόκειται να επακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν ο καιρός θα είναι ήρεμος στην θάλασσα, αποτέλεσε το προηγούμενο 24ωρο, καθώς στην Λέσβο, την Χίο και την Σάμο αποβιβάστηκαν από τα παράλια της Τουρκίας περισσότεροι από 200 λαθρομετανάστες.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή του συντονιστικού για το μεταναστευτικό, στην Λέσβο έφτασαν 46 άτομα, στην Σάμο 38 και την Χίο 120. Φυσικά, όλοι αδιακρίτως αυτοχαρακτηρίζονται ως «πρόσφυγες», φροντίζοντας να έχουν το απαραίτητο άλλοθι και ταυτόχρονα «διαβατήριο» για την περαιτέρω παραμονή τους και την μελλοντική μονιμοποίηση-νομιμοποίησή τους στην Χώρα μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το «φούσκωμα» στο κύμα της λαθρομετανάστευσης το τελευταίο 24ωρο δεν οφείλεται σε ενδεχόμενη πληροφόρησή τους για τις κυβερνητικές εξαγγελίες του Μουζάλα, ότι δηλαδή οι «πρόσφυγες» θα μένουν σε δωρεάν διαμερίσματα και θα λαμβάνουν μετρητά

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ