Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Συμμορία αλβανών λήστευε επωνύμους: Τρεις διέφυγαν στην αλβανία - Ένας συνελήφθη


Εκτιμάται ότι η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Αλβανών, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες και διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής

Εξιχνιάσθηκαν τρείς (3) απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και ενοίκου κατοικίας, εννέα (9) ένοπλες ληστείες, τριάντα έξι (36) διαρρήξεις, επτά (7) περιπτώσεις πλαστογραφίας και δύο (2) υπεξαιρέσεις οχημάτων. Κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και διαρρηκτικών εργαλείων, ένα (1) πολεμικό τυφέκιο, τρία (3) πιστόλια, το χρηματικό ποσό των -11.340- ευρώ και των -1.100- δολαρίων καθώς και ποσότητες ναρκωτικών.


Η συμμορία αποτελούνταν από έναν 22χρονο αλβανό, ο οποίος είναι ο μόνος που βρισκόταν στην Ελλάδα και συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο στην Αθήνα και τρεις ομοεθνείς του που αναζητούνται.

Αρμόδιοι αστυνομικοί αναφέρουν ότι τα τέσσερα μέλη της σπείρας διατηρούσαν ενεργούς λογαριασμούς στο facebook, γεγονός που έγινε αντιληπτό και ζητήθηκε άρση απορρήτου. Έτσι, διαπιστώθηκε ότι από το Νοέμβριο του 2016, μετά τα τελευταία χτυπήματά τους διέφυγαν στην αλβανία.

Θύματά τους είχαν πέσει ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης, ο μάνατζερ, Τόνυ Μαυρίδης, ο επιχειρηματίας Στιβ Κακέτσης και η ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής Τέτα Καμπουρέλη.


Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά μονάδα, άπαξ και κατά συρροή, εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση), ληστεία κατά συναυτουργία, κατά συρροή, κλοπή διακεκριμένη κατά συναυτουργία τελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεση, οπλοφορία διακεκριμένη και μη, οπλοχρησία, οπλοκατοχή καθώς και για παράβαση του νόμου περί Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.


Συγκεκριμένα πρόκειται για τον συλληφθέντα:
1. (επ.) TOLIS (ον.) VASILLAQ του VANGJEL και της FLORETTA , γεννηθέντα το 1995 στην αλβανία
Και για τους μη συλληφθέντες:
2. (επ.) PATURRI (ον.) ANDI ή MUHARREM του KADRI και της SAVITE , γεννηθέντα το 1989 στην αλβανία.
3. (επ.) XHAFERRI (ον.) MIREL του GEZIM και της MIRIANA , γεννηθέντα το 1990 στην αλβανία.
4. (επ.) BRUNGA (ον.) NDUE του PJETER και της MARA , γεννηθέντα το 1991 στην αλβανία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι από τον Απρίλιο του 2016, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση έχοντας ως σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών. Επίσης, κατά την διάρκεια της διαφυγής τους, προκειμένου να αποφύγουν την καταδίωξη τους από τους Αστυνομικούς, δεν δίσταζαν να βάλλουν σε βάρος τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους δεκαοχτώ (18) οχήματα. Επιπρόσθετα σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, κλοπές και αρπαγή ενώ για τον 26χρονο εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ληστείες και κλοπές στην Ισπανία.