Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Συλλήψεις Τούρκων υπηκόων από την Αντιτρομοκρατική

Συλλήψεις Τούρκων υπηκόων από την Αντιτρομοκρατική Δύο άτομα τουρκικής υπηοότητας και κουρδικής καταγωγής συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα.


Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, πρόκειται για έναν 50χρονο και μία 42χρονη, στις οικίες των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά διαβατήρια και έγγραφα διαφόρων ξένων χωρών.

Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα, σε βάρος της 42χρονης αλλοδαπής εκκρεμούσε ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές Αρχές, για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Επίσης, στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητοί σκληροί δίσκοι, φορητά μέσα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων ( USB ), κάρτες μνήμης υπολογιστών και άλλα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση.

Για τον 50χρονο συλληφθέντα εκκρεμούσε σε δεύτερο βαθμό η εξέταση αιτήματός του για πολιτικό άσυλο, καθώς το σχετικό αίτημά του είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.