Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Αφρικανοί είχαν στήσει εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων στο Γαλάτσι

Εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων εντοπίστηκε στο Γαλάτσι, μετά τη σύλληψη δύο 27χρονων αλλοδαπών από τη Ρουάντα και το Καμερούν.

Ένα εκατομμύριο πλαστά ευρώ κατάσχεσαν οι άνδρες της υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας Αττικής σε εργαστήριο παραχάραξης που διατηρούσαν δυο Αφρικανοί λαθρομετανάστες στο Γαλάτσι!

Οι δύο συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφάλειας Πατησίων. Βρέθηκαν να κατέχουν ο καθένας από ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Στη συνέχεια, οδήγησαν τους αστυνομικούς σε διαμέρισμα στην περιοχή του Γαλατσίου, το οποίο είχαν μετατρέψει σε εργαστήριο παραχάραξης.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ, συνολικής αξίας 1.155.190 ευρώ, καθώς και παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 και 100 δολαρίων συνολικής αξίας 40.000 δολαρίων.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 εκτυπωτές με πλήρη εξοπλισμό, πλήθος ισομετρικών χαρτιών τεμαχισμένων σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων, οκτώ γυάλινα φιαλίδια με υδατικά διαλύματα και σκόνη, που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία χαρτονομισμάτων, οκτώ λεπίδες και τρία κινητά τηλέφωνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ