Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Κύκλωμα αλλοδαπών «νονών» στα χέρια της αστυνομίας

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα αλλοδαπών «νονών», που πουλούσαν «προστασία» σε ομοεθνείς τους και όχι μόνο, εξαναγκάζοντάς τους με ξύλο και απειλές για την ζωή τους να δίνουν χρήματα τα οποία έβγαζαν νόμιμα.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, όταν δυο από τους «νονούς» εισέβαλαν στο σπίτι δύο Πακιστανών ηλικίας 25 και 29 χρόνων για να παραλάβουν το ποσό που είχαν επιβάλλει ως αμοιβή για τις δήθεν «υπηρεσίες» τους!

Τα θύματα αρνήθηκαν να πληρώσουν αυτή τη φορά και οι εκβιαστές άρχισαν να τους χτυπούν αλύπητα! Με την απειλή μαχαιριού, άρπαξαν από το πορτοφόλι του 25χρονου 500 ευρώ και το δελτίο αιτήσαντος ασύλου του 29χρονου και εξαφανίστηκαν.

Όμως, οι δύο Πακιστανοί ήταν αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στην ομηρία κάτω από την οποία ζούσαν. Κατέφυγαν στην Αστυνομία και κατέθεσαν μήνυση κατά των συμπατριωτών τους, που τους τελευταίους δύο μήνες τους «έπιναν το αίμα». Οι άνδρες της Ασφαλείας Ηρακλείου δεν άργησαν να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης, έναν 24χρονο Πακιστανό και έναν 20χρονο Παλαιστίνιο, που συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για ληστεία, εκβίαση, και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ωστόσο, ένας 40χρονος αλλοδαπός που φέρεται ως «εγκέφαλος» της σπείρας και δύο ακόμη αλλοδαποί αγνώστων στοιχείων, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη και αναζητούνται.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα θύματα της συμμορίας ήταν πολύ περισσότερα και έχουν ειδοποιήσει την πακιστανική κοινότητα στο Ηράκλειο να ενημερώσει τα μέλη της για την εξάρθρωσή της, ώστε να δώσουν κατάθεση όσο το δυνατόν περισσότεροι.