Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Κάθειρξη 66 ετών σε έξι άτομα αλβανικής υπηκοότητας

Συνολική ποινή κάθειρξης 66 ετών και χρηματικό πρόστιμο 272.000 ευρώ, «μοιράστηκαν» χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έξι αλλοδαπά άτομα που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ποινή κάθειρξης 14 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ επιβλήθηκε από το δικαστήριο στον 20χρονο AFRIM XHORAJ του MYSTEAK, ο οποίος συνελήφθη στις 8 Ιανουαρίου 2011 έχοντας στη κατοχή του ποσότητα μεγαλύτερη των 200 γραμμαρίων ηρωίνης, την οποία «έσπρωχνε» σε τοξικομανείς της περιοχής μας!

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου άσκησε σε βάρος του βαρύτατες ποινικές διώξεις για αγορά και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, κατοχή από κοινού (με 23χρονο που διαφεύγει της σύλληψης) και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση παρά μη τοξικομανούς κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια ιδιαιτέρως μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών για τις οποίες και χθες κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή.

Σημειώνεται πως ο 20χρονος Αλβανός μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στις φυλακές τις Αυλώνας όπου θα επιστρέψει μετά τη χθεσινή καταδίκη του, ενώ φέρεται να εμπλέκεται και στη μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με 26 κατηγορούμενους που εξαρθρώθηκε από το προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου το Μάρτιο του 2011!

Συνήγορος υπεράσπισης στον 20χρονο παραστάθηκε η κ. Κατερίνα Βολονάκη.

Επίσης το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην 30χρονη αλλοδαπή Αλβανικής καταγωγής TROKA ALMA, η οποία πριν από ένα χρόνο περίπου είχε μεταφέρει στο νησί μας δέκα συσκευασίες με περισσότερα από δέκα κιλά χασίς.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Δίωξης, σύμφωνα με τις οποίες γυναίκα με τα χαρακτηριστικά της δράστιδας επρόκειτο να μεταφέρει στη Ρόδο ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Πράγματι οι αστυνομικοί έστησαν «καρτέρι» και στις 22 Σεπτεμβρίου 2010 το πρωί έφθασε στο νησί μας με πλοίο της γραμμής η 30χρονη από την Αλβανία.

Η αλλοδαπή στη συνέχεια πήρε ταξί και μετέβη στη παραλία της Παναγίας Τσαμπίκας όπου και περίμενε τον παραλήπτη των ναρκωτικών. Τελικά αυτός δεν εμφανίστηκε, όμως στις 11 περίπου το πρωί συνελήφθη από τους αστυνομικούς, οι οποίοι και την είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση.

Μαζί της η 30χρονη κρατούσε και μία ταξιδιωτική βαλίτσα η οποία περιείχε δέκα ανισοβαρείς συσκευασίες συνολικού βάρους 10.315 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.
Η 30χρονη συνελήφθη και σε βάρος της ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αγορά, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου (άρθρο 23 για ιδιαιτέρως μεγάλη ποσότητα), καθώς και πώληση από άγνωστο δράστη, για τις οποίες κρίθηκε ένοχη χθες από το δικαστήριο (χωρίς την επιβαρυντική διάταξη) και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50 χιλ. ευρώ.

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής 25 και 26 ετών οι οποίοι κατηγορούνταν για αγορά, κατοχή, πώληση και εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ναρκωτικών ουσιών παρά μη τοξικομανούς κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αντίσταση και απείθεια και τελικά καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ ο καθένας, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Οι ARMAND AGALLIU του VULLNET 25 ετών και ARTUR PRIFTI του LLUKAN 26 ετών είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2010 με 13 «φιξάκια» κοκαΐνης στην κατοχή τους τα οποία είχαν ετοιμάσει για να διοχετεύσουν σε τοξικομανείς του νησιού μας. Πιο συγκεκριμένα η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά από συντονισμένη επιχείρηση τριών περίπου ημερών, καθώς είχαν πληροφορίες για τη «δράση» του 25χρονου σε ότι αφορά τη κατοχή ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε ερημική περιοχή κοντά στις Πεταλούδες και τη διακίνηση αυτών σε τοξικομανής της περιοχής μας. Καθώς ο 25χρονος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές και από άλλη παλαιότερη υπόθεση, τέθηκε από τους αστυνομικούς σε διακριτική παρακολούθηση.

Έτσι στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4.30 περίπου του απόγευμα κοντά στην εκκλησία της Καλόπετρας, μετέβησαν ο 25χρονος με δίκυκλη μοτοσικλέτα και ο 26χρονος επιβαίνοντας σε ι.χ. αυτοκίνητο. Εκεί και για κάποια ώρα έχοντας φέρει μαζί τους όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» συσκεύασαν σε «φιξάκια» ποσότητα κοκαΐνης που είχε φέρει μαζί του ο 25χρονος, βάρους 93 γραμμαρίων.

Την ώρα εκείνη πραγματοποιήθηκε και η έφοδος των αστυνομικών για τη σύλληψη των δραστών, κάτι που δεν έγινε εύκολα, αφού ο 26χρονος αντιλαμβανόμενος την παρουσία της αστυνομίας, τράπηκε σε φυγή και ακολούθησε η πεζή καταδίωξη του. Ακόμη και την ώρα που ακινητοποιήθηκε ο 26χρονος – σύμφωνα με την αστυνομία - βιαιοπράγησε σε βάρος αστυνομικού με σκοπό να διαφύγει, όμως δεν τα κατάφερε.

Αντίθετα, της σύλληψης διέφυγε ο 25χρονος, ο οποίος όμως την επόμενη μέρα στη μία και δέκα το μεσημέρι εμφανίστηκε αυτοβούλως στους αστυνομικούς. Και οι δύο μετά τις απολογίες τους είχαν πάρει το δρόμο για τις φυλακές όπου και θα επιστρέψουν μετά την καταδικαστική σε βάρος τους απόφαση του δικαστηρίου.

Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 6 μηνών τον 32χρονο αλλοδαπό ALI NICIEME ο οποίος είχε συλληφθεί πέρυσι να μεταφέρει στη Ρόδο ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεγαλύτερη του ενός κιλού.

Ο 32χρονος είχε εντοπιστεί στις 11 παρά τέταρτο το πρωί της 26ης Αυγούστου 2010 από προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου όταν σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε στην κατοχή του, επιμελώς κρυμμένη, μέσα στο μεγάφωνο ηχείου, ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 1 κιλού και 14 γραμμαρίων.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 32χρονος παραστάθηκε η κ. Κάνδια Πολυχρόνη.
Τέλος ένοχη για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η VALENTINA –HRISTOVA STOILOVA του Christo 42 ετών από τη Βουλγαρία η οποία κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στην αλλοδαπή επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και δύο ημεδαποί ηλικίας 43 και 33 ετών, για τους οποίους το δικαστήριο μετέτρεψε τη κατηγορία και επέβαλλε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή στο καθένα.

Και τους τρεις κατηγορούμενους συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους. Έτσι έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση την 42χρονη Βουλγάρα την οποία και εντόπισαν στις 7 Αυγούστου 2010 στις 9.30 το βράδυ να βγαίνει από το δωμάτιο όπου διέμενε.

Σε έρευνα που της έκαναν βρήκαν να κατέχει ποσότητα ηρωίνης βάρους 20,2 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έλεγξαν και το δωμάτιο που έμενε η 42χρονη όπου και συνέλαβαν τον 43χρονο και τον 33χρονο επ’ αυτοφώρω να καπνίζουν τσιγαριλίκι κάνναβης. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης μέσα στο σπίτι ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 60,5 γραμ. καθώς και τα δύο μισοκαπνισμένα τσιγαριλίκια, το ποσό των 390 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα τα οποία και κατασχέθηκαν όπως και όλες οι ναρκωτικές ουσίες.
Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Μαρία Κορακάκη, Σεβαστιανός Κούρκουλος και Σάββας Λυριστής.


Πηγή : Ροδ