Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ!

Τρεις νεαρούς Αλβανούς συνέλαβαν οι άνδρες της ασφαλείας Ζακύνθου, οι οποίοι κατηγορούνται για δεκατέσσερις ληστείες, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο άτομα. 

Οι πέντε τους, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διαπιστώθηκε πως είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων κατ΄ εξακολούθηση.

Οι συλλήψεις τους έγινα λίγο μετά τη ληστεία που διέπραξαν στο σπίτι ηλικιωμένων στο Γαϊτάνι της Ζακύνθου. Κατά τις έρευνες των αστυνομικών δυνάμεων για τη σύλληψη των δραστών ληστείας, εντοπίστηκαν οι 3 κακοποιοί, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν ένας λοστός και ένα ζευγάρι κάλτσες.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, με δύο ακόμη άτομα τα οποία αναζητούνται, είχαν διαπράξει κατά το τελευταίο τρίμηνο στη Ζάκυνθο συνολικά δεκατέσσερις ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, ορισμένοι εκ των οποίων αναγνώρισαν τους συλληφθέντες.

Τα μέλη της ομάδας δρούσαν τις πρωινές ώρες, εντόπιζαν σπίτια στα οποία διέμεναν ηλικιωμένοι και αφού παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα, έχοντας καλυμμένα τα χέρια τους με κάλτσες, εισέρχονταν εντός, τους ακινητοποιούσαν υπό την απειλή αιχμηρών αντικειμένων και με τη χρήση βίας τους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Φεύγοντας από τις οικίες έκοβαν το καλώδιο του τηλεφώνου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.