Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Εκτεταμένες έρευνες σε όλη την Ευρώπη: Κοινός «δάκτυλος» από το Ισλαμικό Χαλιφάτο πίσω από τις εξεγέρσεις λαθρομεταναστών στα hot spot


Εκτεταμένες έρευνες σε όλη την Ευρώπη: Κοινός «δάκτυλος» από το Ισλαμικό Χαλιφάτο πίσω από τις εξεγέρσεις λαθρομεταναστών στα hot spotΤην ύπαρξη κοινού «εγκεφάλου» πίσω από τις εξεγέρσεις λαθρομεταναστών στα hot spot εξετάζουν οι ευρωπαϊκές αρχές. Οι υπόνοιες κινούνται γύρω από λαθρομετανάστες αφγανικής καταγωγής, που όλα δείχνουν ότι βρίσκονται πίσω από τις εξεγέρσεις.

Το φαινόμενο είναι εξαιρετικά γνωστό στην Ελλάδα, αφού συνήθως αφγανοί πραγματοποιούν εξεγέρσεις ακόμα και όταν δεν υπάρχει λόγος. Εξεγέρσεις που καταλήγουν σε βανδαλισμό και πλιάτσικο των περιουσιών των Ελλήνω. Αν δε βρεθεί και οπλισμός τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα.

Το γεγονός πως αρκετοί εξ αυτών διατηρούν σχέσεις με το Ισλαμικό Χαλιφάτο έχει θορυβήσει τις αρχές, ενώ υπό αυτό το πρίσμα θωρούμενες εξηγούνται και οι πρόσφατες απελάσεις μονάχα αφγανών από την Γερμανία.

Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι 1 εκ. εξ αυτών των Αφγανών «προσφύγων» βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Πακιστάν και συντόμως αναμένεται να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την Ελλάδα, αφού τους έχει δοθεί διορία να εγκαταλείψουν τη χώρα. Είναι απολύτως βέβαιο ότι εκεί βρίσκεται μια μεγάλη ομάδα τζιχαντιστών, που εν τέλει θα καταλήξουν στη χώρα μας.

Ενδεικτικά προς αυτή την κατεύθυνση είναι εξάλλου τα όσα επισημαίνει σε αναφορά του ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας Όλεγκ Πετκόφ. Σύμφωνα με τον βούλγαρο αξιωματούχο οι ταραχές που ξέσπασαν πρόσφατα στον καταυλισμό Χάρμανλι (κοντά στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα) «ήταν μέρος από μαζικές ταραχές σε καταυλισμούς σ’ όλη την Ευρώπη και ήταν συντονισμένες με παρόμοια επεισόδια στη Λέσβο, στο Τορίνο της Ιταλίας και στο Καλαί της Γαλλίας».

Η σχετική αναφορά μάλιστα έγινε στο πλαίσιο σύσκεψης των επικεφαλής των βουλγαρικών υπηρεσιών ασφάλειας που συγκάλεσε ο ίδιος ο βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ.

Αμέσως δε μετά το τέλος της συγκεκριμένης σύσκεψης, οι βουλγαρικές αρχές αποφάσισαν την άμεση απέλαση 50 αφγανών λαθρομεταναστών που βρίσκονταν στον συγκεκριμένο καταυλισμό, με την προοπτική ο αριθμός τους να αυξηθεί περαιτέρω το επόμενο χρονικό διάστημα.