Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Μόνο 1 στους 10 λαθρομετανάστες έχει χαρακτηριστικά πρόσφυγα! Μέχρι και τζαμαϊκανοί έρχονται παράνομα στην Χώρα μας !


Μόνο 1 στους 10 λαθρομετανάστες έχει χαρακτηριστικά πρόσφυγα! Μέχρι και... τζαμαϊκανοί έρχονται παράνομα στην Χώρα μαςΤο γιατί το λεγόμενο «προσφυγικό» πρέπει να μπαίνει όντως σε εισαγωγικά, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για λαθρομετανάστευση, φαίνεται και από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, μόνο ένας στους δέκα από τους συνολικά 124 μετανάστες που έφτασαν στη Μυτιλήνη το τελευταίο τριήμερο και πρόλαβαν να καταγραφούν διαθέτει χαρακτηριστικά πρόσφυγα, ενώ ανάμεσά τους βρέθηκαν λαθρομετανάστες μέχρι και από την... Τζαμάικα!
Έτσι, λοιπόν, ανάμεσα στους 124 καταγεγραμμένους λαθρομετανάστες - σε σύνολο 184 που έφτασαν στο νησί του ανατολικού Αιγαίου τις τελευταίες τρεις ημέρες – έχουμε και λέμε:

54 από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
7 από την Αιθιοπία
3 από την Αλγερία
3 από τη Γκάνα
3 από τη Γουινέα
3 από το Μάλι
12 από το Καμερούν
2 από το Μπαγκλαντές
4 από τη Σιέρα Λεόνε
5 από την Αγκόλα
9 από την Ερυθραία
1 από Νιγηρία, Σουδάν, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάμπια, Τζαμάικα και Τουρκία

Ο τελευταίος ζήτησε και πολιτικό άσυλο δηλώνοντας αντίπαλος του καθεστώτος Ερντογάν. Αντιθέτως, χαρακτηριστικά πρόσφυγα είχαν μόνο δέκα Ιρακινοί, δύο Σύροι και ένας Αφγανός.
Από την περιγραφή της εθνικότητος των ανθρώπων αυτών που ήρθαν παράνομα στην Χώρα μας είναι ολοφάνερο ότι δεν τίθεται ζήτημα προσφύγων, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αλλά ξεκάθαρα λαθρομεταναστών.

Οι ξεπερασμένες (αλλά πάντοτε επικίνδυνες) ιδεοληψίες, όμως, της κυβέρνησης και των υπόλοιπων συνοδοιπόρων του «συνταγματικού τόξου», έχουν φροντίσει έτσι ώστε η Χώρα μας να έχει μετατραπεί σε τόπο υποδοχής και παραμονής αναρίθμητων πραγματικά λαθρομεταναστών, οι οποίοι θεωρούνται ως «πρόσφυγες» παρότι ο χαρακτηρισμός αυτός δεν ανταποκρίνεται στο ελάχιστο στην πραγματικότητα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ