Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Κόνιτσα: Επ' αυτοφώρω σύλληψη για δυό Αλβανούς διαρρήκτες από οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ


Μέσα στο σπίτι που είχαν μπει προκειμένου να το κλέψουν συνελήφθησαν δύο διαρρήκτες, υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι όπως προκύπτει, είχαν στοχοποιήσει κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 26 και 33 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης και Διασυνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή διάπραξης κλοπών και συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω οι δύο κατηγορούμενοι μέσα σε σπίτι στην Κόνιτσα, το οποίο είχαν προηγουμένως διαρρήξει.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, σε συνδυασμό με αξιολόγηση στοιχείων που προέκυψαν, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι ενεργώντας ως ομάδα διέπρατταν κλοπές από σπίτια, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν ενώ μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί η εμπλοκή τους και σε μία ακόμη διάρρηξη σπιτιού που έγινε την 22-11-2016 στην Κλειδωνιά Ιωαννίνων.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία (χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό), τα οποία κατασχέθηκαν ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις κλοπών καθώς και η προέλευση των κλοπιμαίων.

Σημειώνεται ότι, οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ και οι δύο είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα από σωφρονιστικά καταστήματα, όπου εξέτιαν ποινές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.