Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Η εγκληματική ομάδα Αλγερινών που ρήμαξε την Ερμού Μυτιλήνης - 5 συλλήψεις αλλοδαπών

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, αλλοδαποί, μέλη της ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιασθεί δεκαεννιά (19) περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο εικοσαήμερο
Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 10.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, χθες (17-12-2016) το απόγευμα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, πενταμελής εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην πόλη της Μυτιλήνης.

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Μυτιλήνης, πέντε (5) υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας από 20 έως 29 ετών, μέλη της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και πρόκληση φθορών.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν προβεί, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, στη συγκρότηση εγκληματικής ομάδας, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, βραδινές συνήθως ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέρχονταν σε καταστήματα και επιχειρήσεις, παραβιάζοντας κυρίως εισόδους ή παράθυρά και αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και διάφορα εμπορεύματα.
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιασθεί δεκαεννιά (19) περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο εικοσαήμερο. Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, ενώ μεγάλο είναι και το ύψος των φθορών που προξένησαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μέρος των κλοπιμαίων, καθώς και κράνος μοτοσικλέτας, το οποίο χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται  η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα συναφή αδικήματα.