Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Αλγερινοί λαθρομετανάστες στο hot spot της Μόριας λήστεψαν κατάστημα του χωριού


Τα “καλά” της φιλοξενίας: Αλγερινοί λαθρομετανάστες στο hot spot της Μόριας λήστεψαν κατάστημα του χωριούΜια είδηση, η οποία πέρασε «στα ψιλά» της ενημέρωσης, είναι (κι αυτή) ενδεικτική της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της λαθρομετανάστευσης.

 Έτσι, λοιπόν, ένα ακόμη κρούσμα κλοπής  σε κατάστημα από λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot στην περιοχή της Μόριας ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα των αλλεπάλληλων περιστατικών παραβατικής συμπεριφοράς που έχουν αναστατώσει τους κατοίκους της Λέσβου.

Δυο νεαροί Αλγερινοί, ο ένας 22 χρόνων και ο άλλος ανήλικος στα 17 του, διέρρηξαν τα ξημερώματα της Δευτέρας το κατάστημα ψιλικών μιας 43χρονης και, αφού άδειασαν το ταμείο αρπάζοντας 200 ευρώ, έκλεψαν τσιγάρα αξίας 700 ευρώ και τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης αξίας 40 ευρώ.

Αμέσως μετά, έγιναν καπνός πριν γίνει αντιληπτή η διάρρηξη. Ωστόσο, το βράδυ της ίδιας ημέρας εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Μυτιλήνης που ερευνούσαν την υπόθεση, οι οποίοι βρήκαν στην κατοχή τους μέρος των κλοπιμαίων και τους συνέλαβαν. Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης όπου τους ασκήθηκε δίωξη για κλοπή.

Βλέπουμε, για πολλοστή φορά, «τα καλά» της φιλοξενίας σε παράνομα εισερχομένους στην Χώρα μας, οι οποίοι φυσικά μόνο πρόσφυγες δεν είναι, αλλά φροντίζουν με παραβατικές ενέργειες να ανταποδίδουν την φιλοξενία που τους παρέχεται.

Όσο για τους ψευτοανθρωπιστές, «αλληλέγγυους» και «αντιρατσιστές» που θα μιλήσουν πιθανόν για τις «ανθρώπινες ανάγκες» που οδήγησαν σ΄αυτές τις παράνομες συμπεριφορές εναντίον κατοίκων της Λέσβου, έχουμε να τους πούμε ότι ακόμη και η είσοδος των προστατευόμενων τους στην Χώρα είναι παράνομη, καθώς κανείς δεν τους κάλεσε εδώ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ