Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Συμμορία Ρομά είχαν ρημάξει σπίτια και αυτοκίνητα στα Μέγαρα

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, συμμορία Ρομά τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες και αυτοκίνητα στην περιοχή των Μεγάρων. 

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε. σε καταυλισμό στην περιοχή Κανδήλι Μεγάρων, τέσσερις Ρομά, ηλικίας 20, 22, 26 και 30 ετών, μέλη της σπείρας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων για την εξιχνίαση υποθέσεων κλοπών στην περιοχή των Μεγάρων,  αποκαλύφθηκε η εγκληματική δράση σπείρας και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της. 

Όπως εξακριβώθηκε, οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τον Ιούλιο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που προέβαινε συστηματικά σε διαρρήξεις οικιών και αυτοκίνητων, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, χρησιμοποιούσαν πάντα δικά τους αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους και επέλεγαν σπίτια που απουσίαζαν οι ένοικοί τους και βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από τον καταυλισμό που διέμεναν (Κανδήλι, Βλυχάδα, Νεράκι κλπ). Επιπρόσθετα προέβαιναν και σε κλοπές από ελεύθερους χώρους (αγροκτήματα, αυλές οικιών) από τους οποίους αφαιρούσαν οποιοδήποτε αντικείμενο θα μπορούσε να τους αποφέρει κέρδος.

Από την μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 19 περιπτώσεις κλοπής από οικίες, τρείς  από αγροκτήματα και τρεις από οχήματα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 7 κατ' οίκον έρευνες και κατασχέθηκαν δύο οχήματα και 20 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.