Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Aπόπειρα αρπαγής βρέφους απο Αφγανό σε σούπερ μάρκετ στην Κυψέλη


Την περασμένη Παρασκευή ένας 19χρονος Αφγανός φέρεται να άρπαξε καρότσι γυναίκας, μέσα στο οποίο εκτός από τα προϊόντα υπήρχε το ενός έτους παιδί της. Κατόπιν, επιχείρησε να κατευθυνθεί προς την έξοδο, όπου έγινε αντιληπτός από τη μητέρα και τους πελάτες του μαγαζιού που τον σταμάτησαν. 

Ο ίδιος υποστήριζε πως το παιδί ήταν δικό του, κάτι που προκάλεσε ανησυχία στους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι προσπαθούν να εξακριβώσουν το κατά πόσο ο 19χρονος είχε σκοπό την αρπαγή των προϊόντων ή του παιδιού.

Αναλυτικότερα, το περιστατικό συνέβη στις 20:30 μέσα σε σούπερ μάρκετ στην οδό Κεφαλληνίας στην Κυψέλη. Ο 19χρονος από το Αφγανιστάν εκμεταλλεύτηκε την απουσία της μητέρας και άρπαξε το καρότσι με τα προϊόντα και το παιδί. Σύντομα η 21χρονη μητέρα από τη Ρουμανία διαπίστωσε ότι το καρότσι έλειπε από το σημείο που το άφησε και άρχισε να αναζητά το παιδί.

Κάποια στιγμή εντόπισε το νεαρό και άρχισε να φωνάζει για να αφήσει το καρότσι. Ωστόσο, εκείνος επιχείρησε να διαφύγει φωνάζοντας ότι το παιδί ήταν δικό του για να αποπροσανατολίσει ενδεχομένως τους πελάτες και εργαζόμενους που κινούνταν εναντίον του. Όταν η μητέρα τον πρόφτασε εκείνος τη χτύπησε και προσπάθησε και πάλι να ξεφύγει.

Δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίστηκε ο πατέρας του παιδιού που ήταν σε άλλο διάδρομο του πολυκαταστήματος, ο οποίος μαζί με τους παρευρισκόμενους ακινητοποίησαν τον 19χρονο και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα αρπαγής βρέφους.