Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Σπείρα Πακιστανών έφτιαχνε και διέθετε πλαστά έγγραφα

Εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών, που κατήρτιζε και διέθετε πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς εξαρθρώθηκε χθες το απόγευμα, από το Τμήμα Ασφάλειας Κω.
 
Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 39, 23 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης-συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της παράνομης διαμονής στη χώρα.
 
Αναλυτικότερα, μετά από λεπτομερή αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, στο πλαίσιο ενδελεχούς και συστηματικής έρευνας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την εμπλεκόμενη σπείρα.
 
Όπως εξακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους (αρχηγού, πλαστογράφου, διαμεσολαβητή) και με σκοπό την κατάρτιση πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων, τα οποία διέθεταν έναντι του ποσού των 100 ευρώ σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη διαμονή τους στη χώρα μας.
 
Συγκεκριμένα, ο 39χρονος αναπαρήγαγε έγχρωμα αντίγραφα γνήσιων υπηρεσιακών σημειωμάτων, στα οποία επικολλούσε φωτογραφίες ενδιαφερόμενων μη νόμιμων αλλοδαπών, που «ψάρευαν» οι δύο ομοεθνείς του.
 
Σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 39χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
- τέσσερα έγχρωμα αντίγραφα υπηρεσιακών σημειωμάτων,
- δύο φωτογραφίες αλλοδαπών,
- τέσσερα κινητά τηλέφωνα,
- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
 
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 39χρονου ισχύουν περιοριστικοί όροι για υπόθεση εμπορίας ανθρώπων, μαστροπεία και σωματεμπορία, ενώ ο 23χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα μας.
 
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.