Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Συναγερμός από τη σύλληψη Ιρανού ισλαμιστή τρομοκράτη στη Μυτιλήνη

20-7-15

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΥΠ από τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 51χρονου Ιρανού μετανάστη, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση εξόδου μη νόμιμων αλλοδαπών από τη χώρα, αλλά φέρεται να εμπλέκεται σε ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση. 


Ο 51χρονος κρατείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ στην ανακριτική διαδικασία, στην οποία ενεπλάκη και ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ, φέρεται να παραδέχθηκε την εμπλοκή του σε ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση.

Σήμερα, ο 51χρονος μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ κατά την διαδικασία της απαγγελίας κατηγορίας από την αντιεισαγγελέα υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, φέρεται να αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή συνεργασία.

Ο 51χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης μαζί με τρεις γυναίκες αδελφές από το Αφγανιστάν ηλικίας 15, 18 και 23 ετών. Όλοι τους προσπαθούσαν να επιβιβασθούν με πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια σε πτήση charter με προορισμό το Βερολίνο.

Οι τρεις Αφγανές ομολόγησαν ότι προμηθεύτηκαν τα διαβατήρια από τον Ιρανό ο οποίος με τη σειρά του υποστήριξε πως τα είχε αγοράσει από άγνωστο του Τούρκο στο λιμάνι του Πειραιά.