Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Βιομηχανία νομιμοποίησης αλλοδαπών στην Κω απο Πακιστανούς λαθρομετανάστες

Η καφετέρια που διατηρούσε ένας 39χρονος Πακιστανός στην Κω, έκρυβε μια ολόκληρη βιομηχανία πλαστογραφίας πιστοποιητικών με τα οποία παράνομοι μετανάστες εξασφάλιζαν τη διαμονή τους στη χώρα. Μάλιστα, ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για υπόθεση εμπορίας ανθρώπων, μαστροπεία και σωματεμπορία από το Μάρτιο του 2012!

 

Τα στοιχεία που συγκέντρωναν οι αστυνομικοί της τοπικής Ασφάλειας μετά τις αλλεπάλληλες κατασχέσεις πλαστών εγγράφων στα χέρια αλλοδαπών, τους οδήγησαν στο κατάστημα του Πακιστανού, όπου κατέσχεσαν μεταξύ άλλων τέσσερα έγχρωμα αντίγραφα υπηρεσιακών σημειωμάτων, δύο φωτογραφίες αλλοδαπών και τέσσερα κινητά. Ακόμη κατέσχεσαν έναν φορητό υπολογιστή, με τον οποίο ο 39χρονος κατάρτιζε τα πιστοποιητικά επικολλώντας τις φωτογραφίες μη νόμιμων αλλοδαπών που του έβρισκαν δυο ομοεθνείς συνεργοί του, ένας 20χρονος και ένας 23χρονος που βρίσκεται παράνομα στη χώρα.

Τα αντίγραφα γνήσιων υπηρεσιακών σημειωμάτων κόστιζαν 100 ευρώ στους  ενδιαφερόμενους μετανάστες και τώρα ερευνάται πόσοι έχουν προμηθευτεί τέτοια. Οι τρεις Πακιστανοί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω που τους άσκησε δίωξη κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη διαμονή στη χώρα.