Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

ΧΑΜΟΣ στη Μυτιλήνη - Λαθρομετανάστες τραυμάτισαν λιμενικό! - Σε εξέλιξη εξέγερση των λαθρομεταναστών που θέλουν να πάνε στον Πειραιά! (Βίντεο)

Περίπου 1.000 άτομα προτάσσοντας γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους και για τη μεγάλη καθυστέρηση της έκδοσης του πολυπόθητου εγγράφου που τους επιτρέπει να ταξιδέψουν προς Πειραιά.

Να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια και στον Καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά - Τεπέ υπερβαίνει τα 4.500 άτομα.


Η κατάσταση με την υπερπληθώρα λαθρομεταναστών στην Μυτιλήνη έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα και από το σημερινό δυσάρεστο συμβάν.
Τραυματισμένος στην δεξιά πλευρά του θώρακα και στο χέρι από δύο μεγάλες πέτρες που εκτοξεύτηκαν εναντίον του, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης ένας άνδρας του Λιμενικού Σώματος του νησιού.

Ο άτυχος λιμενικός συμμετείχε σε επιχείρηση ελέγχου μεταμεσονύκτιας εξέγερσης μεταξύ λαθρομεταναστών που συνωστίζονται στο νησί, με ιδιαίτερη σκληρότητα και άγριες διαθέσεις.
Όπως δήλωσε στα τοπικά μέσα ο τραυματισμένος Λιμενοφύλακας, «οι μετανάστες χτυπούσαν αδιακρίτως με μεγάλες πέτρες εναντίον όλων. Ευτυχώς που πρόλαβα να σκύψω, γιατί αλλιώς ίσως και να μην είχα καταφέρει να επιζήσω». Στον άνδρα του Λιμενικού τοποθετήθηκε νάρθηκας στο χέρι, και σήμερα το πρωί βγήκε από το Νοσοκομείο.

Όμως η κατάσταση στο νησί παραμένει τεταμένη μεταξύ ομάδων των λαθρομεταναστών και αρκεί μια ελάχιστη σπίθα μεταξύ τους ώστε τα πράγματα να πάρουν ανά πάσα στιγμή μια ιδιαίτερα άσχημη τροπή.