Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ 130 λαθρομετανάστες αρνούνται να αποβιβαστούν την Σητεία και θέλουν να συνεχίσουν για Ιταλία! Τους παρακαλάμε να μείνουν !!

Ένταση μικρής διάρκειας σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Σητείας όπου έφτασε το πλοίο που μετέφερε τους 179 περίπου λαθρομετανάστες που εντοπίστηκαν στην Κάρπαθο.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν οι λαθρομετανάστες αρνήθηκαν να κατέβουν από το πλοίο ζητώντας να συνεχίσουν το δρομολόγιό τους προς την Ιταλία.

Οι ελληνικές αρχές και προ του κινδύνου οι λαθρομετανάστες να φύγουν ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις μαζί τους προκειμένου να τους πείσουν να κατέβουν την Σητεία...!!!

ΟΣΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ !! ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΟΙΠΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΛΙΑΖΟΝΤΑΙ" ....

Οι διαπραγματεύσεις έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής και περί τους 50 λαθρομετανάστες έχουν κατέβει από το πλοίο που τους μεταφέρει ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν να αρνούνται να αποβιβαστούν.

Τόσο οι αρχές ασφάλειας (Αστυνομία, ΛΣ) όσο και οι τοπικές αρχές  προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν τους εναπομείναντες λαθρομετανάστες να κατέβουν στο λιμάνι, καθώς σε αντίθετη περίπτωση αφενός θα χάσουν 130 περίπου άτομα «μέσα από τα χέρια» τους  και αφετέρου υπάρχει ο κίνδυνος αυτοί να καταλήξουν στην Ιταλία, χώρα που είναι ήδη πάρα πολύ επιβαρυμένη από τα κύματα λαθρομεταναστών. 

Πάντως οι τοπικές αρχές εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι σύντομα θα λήξει αυτό το συμβάν και όλοι οι λαθρομετανάστες θα κατεβούν στο λιμάνι της Σητείας .

Στο λιμάνι έχουν παραταχθεί ασθενοφόρα, καθώς βρίσκεται στο σημείο επίσης ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αναμένεται να γίνει η ταυτοποίηση των μεταναστών και ο ιατρικός έλεγχός τους ενώ αμέσως μετά θα μεταφερθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σητείας όπου και θα φιλοξενηθούν.

Στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθεροι για να μετακινηθούν στο εσωτερικό της χώρας σε περιοχή της επιλογής τους....!!