Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα ξεπεράσαμε και την Ιταλία σε αφίξεις λαθρομεταναστών. Δέχεται χτυπήματα απο παντού η Ελλάδα!

Την ώρα που η Ελλάδα βιώνει μία από τις πλέον δραματικές  περιόδους της νεότερης ιστορίας της, ο αριθμός των λαθρομεταναστών  που φτάνουν στις ακτές της αγγίζει επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας μάλιστα για πρώτη φορά τις αφίξεις στην Ιταλία, μία χώρα κατά εννέα φορές πλουσιότερη και με πληθυσμό κατά 5 φορές μεγαλύτερο.

Το πρώτο εξάμηνο του 2015, οι λαθρομετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα ξεπέρασαν σε αριθμό όσους πήγαν στην Ιταλία, σύμφωνα με νέα έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο λόγος για αυτό είναι η έκρυθμη κατάσταση στη Συρία.

Σχεδόν 40.000 λαθρομετανάστες έχουν φτάσει μέσω Τουρκίας στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως στη Λέσβο, θέλοντας είτε να μείνουν στην Ελλάδα είτε να συνεχίσουν στην Ευρώπη, δρομολόγιο όμως που τους το απαγορεύουν οι ελληνικές αρχές καθώς τους «συλλαμβάνουν» όταν τους εντοπίζουν στα σύνορα στα λιμάνια ή στα αεροδρόμια.  

«Συλλήψεις» βέβαια που έχουν έννοια μόνο για την αποτροπή εξόδου από τη χώρα καθώς αμέσως μετά αφήνονται ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την έκθεση, συνολικά 137.000 πρόσφυγες διέσχισαν τη Μεσόγειο, ενώ όπως  αποκαλύπτει το αντίστοιχο γράφημα, οι αφίξεις στην Ελλάδα άγγιξαν τις 68.000, ενώ στην Ιταλία ο αριθμός είναι 67.500!