Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Εξαρθρώθηκε συμμορία Αλβανών που κυκλοφορούσε παραχαραγμένα χαρτονομίσματα

Εξαρθρώθηκε χθες (30.07.2015) από αστυνομικούς συμμορία Αλβανών που κυκλοφορούσε παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στο νησί της Πάρου.  

Συνελήφθησαν δυο άτομα ηλικίας 27 και 25 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και της παραχάραξης και της κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δυο 26χρονους Αλβανούς, συνεργούς των συλληφθέντων, τα στοιχεία του οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε αγορές προϊόντων μικρής αξίας από πέντε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Παροικια και Νάουσα, χρησιμοποιώντας πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Επίσης, στην κατοχή του 27χρονου δράστη βρέθηκε επιπλέον ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Τα πλαστά χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.