Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015

Κως: Χειροπέδες σε δυο Ρουμάνους που μετέφεραν λαθρομετανάστες


syllhpsh_xeiropedesΕκτελούσαν εντολές “ανωτέρου”..


Δυο Ρουμάνοι διακινητές και συνολικά 10 αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Κω, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω εντόπισαν ζευγάρι Ρουμάνων διακινητών, οι οποίοι καθοδηγούσαν, έναντι αμοιβής δυο υπηκόους Αφγανιστάν, ηλικίας 34 και 35 (που συνόδευαν ένα παιδί) με σκοπό να τους διευκολύνουν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία κάνοντας χρήση παραποιημένων διαβατήριων.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δυο Ρουμάνοι, ενεργώντας κατ’ εντολή τρίτου προσώπου, ομοεθνή τους, μετέφεραν τους Αφγανούς τις προηγούμενες ημέρες με πλοίο της γραμμής από Πειραιά στην Κω και τους παρείχαν κάλυψη προκειμένου να αποφύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους.

Επίσης, στο ίδιο αεροδρόμιο συνελήφθησαν χθες το βράδυ τρεις υπήκοοι Συρίας, τρεις υπήκοοι Παλαιστίνης και δυο υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας από 19 έως 43 ετών, οι οποίοι κάνοντας χρήση παραποιημένων διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.
Συνολικά κατασχέθηκαν τα ακόλουθα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα:

Τέσσερα διαβατήρια αρχών Δανίας, τρία διαβατήρια αρχών Ρουμανίας, δυο διαβατήρια αρχών Ουγγαρίας, δυο διαβατήρια αρχών Φιλανδίας, ένα διαβατήριο αρχών Τσεχίας και ένα διαβατήριο αρχών Βελγίου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.