Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ρέθυμνο: "Συνελήφθη 55χρονος αλλοδαπός που έκλεβε δωμάτια ξενοδοχείων και τουρίστες"

Εξιχνιάστηκαν εννιά υποθέσεις κλοπών και δύο απόπειρες κλοπής, που διαπράχθηκαν σε ξενοδοχεία, στο Ρέθυμνο την περίοδο Μαΐου - Ιούλιου 2015 με δράστη έναν 55χρονο από την Παλαιστίνη.

Αστυνομικοί μετά από αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες έφτασαν στην ταυτοποίηση του Παλαιστίνιου τον οποίο τελικά και συνέλαβαν, δεδομένου ότι εισερχόταν σε δωμάτια ξενοδοχείων και αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου από κοινού με την Ομάδα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος εντόπισαν τον 55χρονο να κινείται ύποπτα, οδηγώντας το ΙΧ αυτοκίνητό του και μετά από παρακολούθηση τον συνέλαβαν τη στιγμή που επιχείρησε να παραβιάσει δωμάτιο ξενοδοχείου.
Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν χρηματικό ποσό 393 ευρώ, 1.700 κορώνες ξένων κρατών, 2 ζευγάρια γυαλιά, κοσμήματα, κινητό τηλέφωνο, δύο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ιταλίας και εργαλείο σχετικό με διαρρήξεις.

Ο 55χρονος αλλοδαπός είχε αφαιρέσει από δωμάτια ξενοδοχείων, ευρώ, δολάρια, ρώσικα ρούβλια, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, φωτογραφικές μηχανές, tablet, διάφορα αντικείμενα και έγγραφα, συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 8.700 ευρώ.

Σε έρευνα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου έμενε ο 55χρονος, το βράδυ, σε περιοχή των Χανίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ηλεκτρονικές συσκευές (6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 8 tablet, ένα i-pad, 8 κινητά τηλέφωνα, φωτογραφική μηχανή, φακός φωτογραφικής μηχανής και ένα ζευγάρι ακουστικά), 4 ρολόγια χειρός, κοσμήματα (2 δακτυλίδια, κόσμημα λαιμού,4 βραχιόλια, σταυρός με χρυσή αλυσίδα, 2 μενταγιόν), 15 διαβατήρια διαφόρων κρατών, 22 χαρτονομίσματα Νοτίου Αφρικής και Ουκρανίας και κέρματα Νορβηγίας και ένα σακίδιο πλάτης με διάφορα είδη ρουχισμού.
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου εξετάζει τη συμμετοχή του Παλαιστίνιου, σε άλλες παρόμοιες πράξεις που έχουν καταγγελθεί.