Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ανιψιός πλήρωσε Αλβανούς για να ληστέψουν τη θεία του και τελικά αυτοί τη σκότωσαν!

Την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας, που διεπράχθη τον περυσινό Ιούλιο, με θύμα 78χρονη, στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
 
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 24χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται ότι ενήργησε κατ' εντολή του 63χρονου ανιψιού της ηλικιωμένης γυναίκας. Κίνητρο τού εγκλήματος ήταν η ληστεία, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, η 78χρονη διατηρούσε μεγάλο χρηματικό ποσό στο σπίτι της, όπου και συνέβη η δολοφονία.
 
Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 24χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, μετέβη στη μονοκατοικία, όπου ζούσε η άτυχη ηλικιωμένη. Οι δράστες, αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, «τρύπωσαν» στο εσωτερικό του σπιτιού, υποχρεώνοντας το θύμα, με τη χρήση βίας, να τους αποκαλύψει που είχε κρυμμένα τα χρήματα.
 
Εικάζεται ότι προκειμένου η 78χρονη να τους υποδείξει το σημείο όπου φύλαγε τις οικονομίες της, έδεσαν τον λαιμό της με κομμάτι από ύφασμα, με συνέπεια να την τραυματίσουν θανάσιμα. Τελικά, αφού έκαναν άνω-κάτω το σπίτι, εντόπισαν τα χρήματα -το ύψος των οποίων παραμένει άγνωστο- με τα οποία εξαφανίστηκαν.
 
Ο 63χρονος, φερόμενος ως «ιθύνων νους» του εγκλήματος, συνελήφθη και οδηγείται στον ανακριτή για να απολογηθεί, ενώ ο αλλοδαπός αναζητείται.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr