Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα Αλβανών που έκλεβε αρωματικές φυτείεςFASKO2Μια και οι κλέφτες δεν βρίσκουν πλέον τίποτε στα σπίτια των ήδη εξαθλιωμένων οικονομικά Ελλήνων, έχουν αρχίσει να κλέβουν… φυτείες.

Καίριο χτύπημα στη λαθραία συγκομιδή αρωματικών φυτών, η οποία παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις έδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί είχαν συλλέξει πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος και οργάνωσαν μία άριστη επιχείρηση με αποτέλεσμα να συλλάβουν τους δεκαπέντε άνδρες και να κατασχέσουν περίπου τεσσεράμισι τόνους αρωματικών φυτών, κυρίως φασκόμηλου.

Τα αρωματικά τα συγκέντρωναν σε διάφορα σημεία, όπου είχαν στηθεί και πρόχειρα συσκευαστήρια. Μάλιστα πεντακόσια κιλά ήταν άριστα συσκευασμένα, έτοιμα για να διατεθούν προς πώληση.

Η σπείρα ήταν πολύ καλά οργανωμένη καθώς σε διάφορα σημεία του βουνού είχε στήσει και παραπήγματα όπου εκεί γίνονταν η συσκευασία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αλβανοί θα μετέφεραν με άλογα και μουλάρια, τις ποσότητες των αρωματικών φυτών στη χώρα τους, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

Σε βάρος των τριών από τους δεκαπέντε εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Από την Αστυνομία ενημερώθηκε και το Δασαρχείο Θεσπρωτίας προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της καταστροφής.

Είναι πολύ πιθανόν πάντως τα συσκευασμένα αρωματικά φυτά που είναι άριστης ποιότητας να διατεθούν για φαρμακευτικούς λόγους.