Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ 67, 74 ΚΑΙ 41 ΚΙΛΑ ΧΑΣΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. ΑΛΒΑΝΟΙ ΦΥΣΙΚΑ…


tromaktikoΤρεις συλλήψεις «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών», από την Αλβανία φυσικά, για κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, έγιναν στην περιοχή της Ηπείρου, τις τελευταίες ημέρες. στην, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Πιο συγκεκριμένα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, άνδρες του Λιμενικού, με τη βοήθεια σκύλου-ανιχνευτή ναρκωτικών, εντόπισαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονος Αλβανός -μέσα σε ειδική κατασκευή στο πάτωμα κάτω από τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού- 65 πακέτα περιτυλιγμένα επιμελώς με ταινία και σελοφάν, τα οποία περιείχαν ποσότητα ινδικής κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 66 κιλών και 870 γραμμαρίων.

Στον Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς, τελωνειακοί και αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (αγροτικό), ο 32χρονος Αλβανός οδηγός του οποίου μετέφερε, σε ειδικές κρύπτες, (74) περίπου κιλά κάνναβης. Ο 32χρονος προσήλθε στο Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας και κατά τη διάρκεια του ελέγχου από τους τελωνειακούς υπαλλήλους, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή. Το αυτοκίνητο καταδιώχθηκε, ωστόσο ο οδηγός του το εγκατέλειψε σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς – Ιωαννίνων και διέφυγε.

Τέλος, στο Σμέρτο Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν ένας 41χρονος Αλβανός και μία 33χρονη Γεωργιανή, οι οποίοι εκινούντο με αυτοκίνητο και μετέφεραν πάνω από (41) κιλά κάνναβης.

Από την έρευνα που επακολούθησε στο εσωτερικό του ύποπτου αυτοκινήτου, βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών δύο ταξιδιωτικοί σάκοι με ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (41) κιλών και (670) γραμμαρίων.

Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!