Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ζευγάρι Αλβανών "ρήμαζε" σπίτια στην Λαμία

Ένας άνδρας και μια γυναίκα από την Αλβανία συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στη Λαμία, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια χειρός, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, ως προϊόντα κλοπών.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Λαμία, εντόπισαν και συνέλαβαν χθες το μεσημέρι τον 27χρονο άνδρα και την 22χρονη γυναίκα.

Σε έρευνα που διενήργησαν στο σπίτι όπου διαμένουν στη Λαμία, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: κοσμήματα (δαχτυλίδια, αλυσίδες λαιμού και μανικετόκουμπα), πέντε ρολόγια χειρός, ένας φορητός Η/Υ με κάμερα, δύο κινητά τηλέφωνα και τέσσερις κάρτες sim, ένα ζευγάρι κιάλια και διάφορα εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε τουλάχιστον έξι κλοπές – διαρρήξεις που διέπραξαν το χρονικό διάστημα από τις 17 Απριλίου του 2014 έως και τις 12 Ιουλίου του 2014, από οικίες σε διάφορες περιοχές της Λαμίας.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω κλοπές διαπράχθηκαν βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, την ώρα μάλιστα που οι ιδιοκτήτες αναπαύονταν στις οικίες τους και η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως κοσμήματα, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές των παθόντων.

Μέρος των κατασχεθέντων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ η προέλευση των υπολοίπων αντικειμένων διερευνάται. Επιπλέον από τους αστυνομικούς εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.