Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Συνελήφθησαν Αιγύπτιος και Σύρος που διακινούσαν παράνομους μετανάστες προς 3.000 ευρώ “το κεφάλι”



aspropyrgos-astynomia-4Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, η οποία έλαβε χώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και υλοποιήθηκε με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αλλοδαπών μελών εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούταν στη διακίνηση μεταναστών προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο των παράλληλων αστυνομικών ερευνών συνελήφθη 46χρονος υπήκοος Αιγύπτου και 36χρονος υπήκοος Συρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίας της Ένταξης και Συμμετοχής σε Εγκληματική Οργάνωση, της Διευκόλυνσης και απόπειρας Εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις και της κατοχής πλαστών εγγράφων.

Έπειτα από στοιχεία που προέκυψαν από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, συνελήφθη στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ο 36χρονος Σύρος διακινητής, ο οποίος παρέλαβε από την Αθήνα και συνόδευε ομοεθνείς του, προκειμένου να τους επιβιβάσει σε φορτηγό αυτοκίνητο, με προορισμό την Αυστρία.

Παράλληλα, στην Αθήνα, με τη συνδρομή κλιμακίου της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 46χρονος Αιγύπτιος- δεύτερο μέλος του κυκλώματος, ο οποίος είχε επιφορτιστεί με τον ρόλο του εγγυητή-«ταμία», καθώς συγκέντρωνε τα χρηματικά ποσά-αμοιβές για τις λαθροδιακινήσεις και ακολούθως τις διένειμε στα μέλη του κυκλώματος.

Σε διαμέρισμα, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς Σύριος και σε κατάστημα INTERNET CAFÉ, στο οποίο εργαζόταν ο συλληφθείς Αιγύπτιος, διενεργήθηκε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν:
  • Μία πλαστή άδεια οδήγησης Ρουμάνικων Αρχών
  • Ένα διαβατήριο Συρίας, το οποία είχε υποστεί σοβαρές αλλοιώσεις
  • Χρηματικό ποσό, ύψους 4.200 ευρώ
  • Τέσσερα κινητά τηλέφωνα και τρεις κάρτες SIM
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, καθένας από τους μετανάστες, προκειμένου να εξασφαλίσει την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, συμφώνησε να καταβάλει στα μέλη της σπείρας χρηματικό ποσό περίπου 3.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να διαλευκανθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.